Motorpsycho
Exact 20 jaar geleden verscheen de debuuttape (of liever: demo) ‘Maiden Voyage’ van één van onze favoriete Noorse bands: Motorpsycho. Motorpsycho grossiert nog immer in indierock met flink psychedelische inslag en vlagen heavy metal, aangevuld met het nodige experiment, pop en zelfs jazz. Hun groepsnaam leenden ze van de gelijknamige film van de grote borsten-koning Russ Meyer uit ’65. Op twintig jaar tijd schreef de band een flink oeuvre bij elkaar. Denk maar aan de dubbelaar ‘Demon Box’ (’93), ‘Timothy’s Monster’ (’94) alsook ‘Trust Us’ (’98) of ‘Let Them Eat Cake’ (’00)… Zelfs de jongste jaren blijft de band überaktief. Denk maar aan het vorig jaar - enkel op vinyl - uitgekomen en door Steve Albini geproducede album ‘Child Of The Future’ of het dit jaar verschenen ‘Heavy Metal Fruit’, door de band bestempeld als een ‘spacerockopera’. Wie Motorpsycho reeds live heeft mee gemaakt, weet dat de band dan immer op zijn best is. Verwacht u – gezien het ferme oeuvre van de groep - alvast aan een set die makkelijk de 120 minuten zal overschrijden…

Madensuyu
Energiek duo bestaande uit Stijn De Gezelle (gitaar/bas) en Pieterjan Vervondel (drums). Ze groeiden op met platen van Velvet Underground, 
Pixies, Sonic Youth en Beethoven. Arno is fan en nodigde hen uit als voorprogramma in een uitverkocht Vorst Nationaal. Ook Stephen Malkmus (Pavement) was danig onder de indruk na een Madensuyu show in Antwerpen dat hij prompt de hele Madensuyu-discografie kocht. Producer Peter Vermeersch (Flat Earth Society) zat achter de knoppen om hun tweede album ‘D is Done’ te producen. De Morgen over 'D is Done': “Zelden klonk Madensuyu dwingender, verontrustender of furieuzer”. Een ****-recensie kregen ze er bovenop.
Radical Slave
Growing kreeg zijn Europese tour niet rond en laat bijgevolg verstek voor hun openingsspot op de triple bill met Motorpsycho gepland op zondag 30 mei.
Vervanger van Growing is er wel een van formaat: Radical Slave ofte het kersverse no wave project van Dirk Swartenbroekx (BUSCEMI), Maura Pawlowski (dEUS, zichzelf en duizend andere intrigerende projecten die we nauw aan het hart dragen) en Remo Perotti (ex-Bedtime For Bonzo). Swartenbroekx zit al langer in zijn hoofd met dit project en ziet het bij deze gerealiseerd. De New Yorkse no wave scène (eind jaren zeventig, begin jaren tachtig) was van grote invloed op o.a. Sonic Youth en de Liars.

Madensuyu, Motorpsycho, Radical Slave
Zondag 30 mei 2010, 18.000 uur
AB, Brussel
Tickets: www.abconcerts.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: