Dit weekend gaf Marco Borsato de aftrap van zijn ‘Dichtbij’ tour. Voor het eerst sinds lang gaat Borsato – na een succesvolle ‘3Dimensies’ concertreeks in het Antwerpse Sportpaleis en het GelreDome in Arnhem – weer eens de baan op en gaat hij letterlijk ‘Dichtbij’ tussen zijn fans concerteren. Samen met zijn bandje brengt Marco een twee uur durend concert dat meer dan de moeite is. De stemproblemen lijken definitief van de baan. Marco klinkt frisser dan ooit en geniet zichtbaar van de concerten. In totaal zijn er 23 shows gepland van nu tot en met half januari. Marco speelt 5 concerten in Vlaanderen: hij staat volgende maand in de Elisabethzaal in Antwerpen, in Schiervelde Roeselare en in de Ethias Arena in Hasselt.

“Jongens, wat was het geweldig! Het was gezellig, intiem en het publiek was helemaal uitgelaten. Het was een avond om in te lijsten en dat terwijl het nog maar de eerste optredens zijn van een ganse reeks ‘Dichtbij’ concerten,” zegt Marco Borsato enthousiast na afloop van de première van zijn theatertour. Na een succesvolle ‘3Dimensies’ concertreeks in het GelreDome en het Sportpaleis trekt Borsato nu het land in en speelt hij met z’n band in Nederland en in Vlaanderen. Het is ondertussen bijna tien jaar geleden dat Marco nog eens de baan op ging. “Ik vind het heerlijk om lekker ‘Dichtbij’ te staan, omringd door mijn publiek. Dit voelt zo ongelofelijk lekker aan,” gaat Borsato verder.

Tijdens zijn ‘Dichtbij’ tour speelt Marco zijn grootste hits en liedjes die afkomstig zijn uit zijn recent verschenen album ‘Dromen Durven Delen’. Borsato is op tour met drie vrachtwagens die alle podium- en decorstukken meebrengen. Visueel wordt er gebruik gemaakt van één groot videoscherm.

Fris en messcherp
Het heeft nochtans geen haar gescheeld of de tour kwam op de helling te staan. Een vervelende poliep op de stembanden gooide bijna roet in het eten en deed de twijfel toeslaan bij Marco. “Ik had tot voor een paar weken nooit durven denken dat het me zou lukken. De poliep die op m’n stembanden zat was dan wel verwijderd, maar het herstel duurde wat langer dan verwacht. Maar goed, ondertussen klinkt het allemaal weer lekker fris en ik moet zeggen dat ik echt sta te genieten op het podium,” zei Marco Borsato na afloop van zijn eerste ‘Dichtbij’ concert in Kerkrade.

Drie avonden op rij staat Borsato met zijn band in Kerkrade. Voor de populairste Nederlandstalige zanger is het zo'n veertien jaar geleden dat hij voor nog in de Rodahal stond: “Ik heb zeer goede herinneringen aan deze zaal, aan dit publiek, aan Limburg. Maar wat er gisteren gebeurde overtrof al mijn verwachtingen! Wat was het geweldig! Het was gezellig, intiem, het publiek uitgelaten, mijn band speelde de sterren van de hemel en mijn stem klonk precies zoals ik had gehoopt,” liet een enthousiaste en opgeluchte Borsato weten.

Hij heeft duidelijk genoten van de première van zijn Dichtbij tour en is helemaal klaar voor de rest van de reeks. Vijf ‘Dichtbij’ concerten daarvan vinden plaats in Vlaanderen en de vraag naar tickets is groot. Marco Borsato speelt op 21 en 22 november in de Elisabethzaal in Antwerpen. Op 23 en 24 november in Schiervelde Roeselare en op 11 december in de Ethias Arena in Hasselt (beperkte capaciteit). Wil je ‘Dichtbij’ Marco zitten volgende maand, dan moet je snel zijn want er zijn nog maar een beperkt aantal tickets beschikbaar.

Fans van Borsato kunnen in afwachting van de ‘Dichtbij’ concerten de gloednieuwe ‘3Dimensies’ dvd aanschaffen. En eind november volgt de release van “#1”, het verzamelalbum met alle nummer 1-hits uit Marco’s carrière.

Meer info over Marco Borsato vind je op www.borsato.be en tickets voor de concerten in Vlaanderen zijn te koop via www.sherpa.be of op het nummer 070/25.20.20

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: