Peter Minnebo

Marius Bär klinkt wellicht nog onbekend in de oren. Op het Zwitserse Unplugged festival in Zürich, kreeg hij alvast een kans op het nieuw talentenpodium in de Lounge. Hij was van nature uit het verlegen type met de nodige onzekerheden, doch werkt hard om zich verder op te werken in het muzikale wereldje, en liefst niet alleen in zijn heimat,maar ver daarbuiten.

Alles rondom deze artiest komt met een ongehoorde intensiteit over. Frontview zocht hem op in zijn artiestenlounge, na de soundcheck en kort voor zijn concert.

Hoe verliep de soundcheck?

Vlotjes, we staan versteld van de geluidskwaliteit in de lounge. Dit jaar speelden we op heel wat festivals,maar nooit op een locatie als deze, het is alsof je in een kamer speelt.

Je brak nog maar net door in Zwitserland, kan je ons eens vertellen hoe het allemaal begon?

Ik startte 2 jaar geleden als straatmuzikant,helemaal op mijn eentje. Ik was nog zeer terughoudend omdat ik twijfelde of de mensen me wel graag hoorden zingen. Ik ben afkomstig uit een dorp Appenzell, waar iedereen elkaar kent en waar het niet zo evident is als je begint te zingen, het wordt niet aanzien als ‘cool’. Ik belandde in Freiburg en kwam Roman tegen, we werkten voortaan samen als straatmuzikant. Ik leefde 8 maanden van enkel die inkomsten. Verder nam ik deel aan talentenjacht en wedstrijden rondom festivals. Zo kreeg ik de kans om te spelen op een hele reeks openluchtfestivals deze zomer. We brengen zowel Engelstalige als Zwitsers-Duitse songs.

Persoonlijk vind ik onze muziek het best passen in een Club, de focus ligt niet op entertaining.

De website opent met een uniek design van een neerbuigend hoofd.

Dat ben ik!(lacht) Het is gebaseerd op een foto, die dan bewerkt is door een kunstenaar.

Welke artiesten vind je zelf goed?

Paolo Notini en ....Selah Sue. Ze speelde op het Montreux festival en ik speelde er muziek op de straat en ze zong samen met me.

De 4 nieuwe songs,welke betekenis dragen ze uit?

Paris heb ik geschreven voor mijn baas, het gaat over onderweg zijn, op de snelweg rijden en de vele lichtjes zien passeren. Wegdromen onderweg, richting Parijs en alle problemen vergeten.

Momou betekent “Yeah Yeah”. Het gaat om deze stelling:” elke man heeft een vrouw nodig”. Waarom maken we altijd zo’n drukte over relaties tussen man en vrouw, doe het gewoon rustig aan! Doe wat je wil!

Dr Erschti Mah Ufem Mond, gaat over het gevoel wanneer je blij en gelukkig bent. De euforie als de eerste man op de maan.

So Eini heb ik geschreven voor mijn ex-vriendin. Het is geschreven recht uit het hard met het uitschreeuwen van gevoelens.

Wat zijn de plannen in de nabije toekomst?

Eerst ga ik voor 2 maanden naar Londen om mijn Engelse uitspraak en vocabulaire nog wat bij te schaven. We willen met onze muziek ook over de grenzen van Zwitserland gaan kijken(Duitsland-Engeland), omdat de markt dan veel groter is. Het Zwitsers publiek heeft een strikt afgelijnde smaak, alles moet vrij clean klinken. Wij willen iets meer expressief en puur werken.

Onlangs werkte je samen met de mooie sing-songwriter Lisa Oribasi,met Zwitsers,Italiaans,Duitse en Griekse roots. Jullie brachten “Stay with me”.

Ik kwam haar tegen in Freiburg,op een school. Momenteel zit ze op de popschool BIMM in London. We speelden samen muziek in de straten. De samenwerking was eerder om wat uit te proberen, just having fun.

Het festival vanavond is niet alleen muziek maar ook een culinair festijn. Wat kan je aanraden, buitende gekende Appenzeller kaas?

Ongetwijfeld de kaasfondue en de raclette zullen het zeker goed doen.

Jullie spelen een thuismatch vanavond, vrienden en familie present?

Mijn vader en enkele vrienden zullen ons zeker komen aanmoedigen vanavond

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: