Mark Lanegan Band, Caribou, & Intergalactic Lovers bevestigt voor Cactusfestival

Met de komst van Massive Attack sluit de 33e editie van Cactusfestival op maandag 14 juli in schoonheid af. Ook het programma van zondag 13 juli kondigt zich als veelbelovend aan met de bevestiging van volgende acts: Mark Lanegan Band, Caribou, Conor Obest & Dawes en Intergalactic Lovers. 

De programmering van zondag 13 en maandag 14 juli wordt nog verder aangevuld. Ook voor zaterdag 12 juli worden binnenkort de eerste namen bekend gemaakt. Een overzicht van de reeds bevestigde namen vindt u hieronder.

Mark Lanegan Band (US) - 13 juli

Met zijn ruige bast en in emotie gedrenkte stem was LANEGAN eerder te gast op Cactusfestival aan de zijde van Greg Dulli, Isobel Campbell en Soulsavers. Dit jaar zien we hem terug met z'n eigen band. Het contrast tussen agressiviteit en intimiteit is doorgaans zijn handelsmerk, zoals mocht blijken op het magistrale album 'Blues Funeral'. Op het recente 'Imitations' horen we dan weer een eerder gevoelig performer, die de fragiele essentie van elke gecoverd nummer weet te vangen. Tussen een grom en een streling. Welcome home Mark!Caribou (can) - 13 juli

De Canadese Dan Snaith vond een muzikale uitlaatklep in het dartele Caribou. Het muzikale gewei van deze artiest vertakt zich voornamelijk in psychedelica en elektronica, maar hij gebruikt evengoed bestanddelen van jazz, pop en shoegaze als calcium-surrogaat om het skelet te versterken. Samen met z'n band vertaalt hij dit live in één lange hypnotiserende én dansbare muzikale trip. Een gloedvolle afsluiter voor het slapen gaan!

Conor Oberst (US) - 13 juli

Conor Oberst, ofte Bright Eyes, heler van vele gebroken harten dankzij dat heerlijke contrast van rommelige melodieën en poëtische lyrics. Met fragiele boy-ish looks slaagt Oberst er in om al het bestaande verdriet aan te kaarten. De nieuw single 'Hundreds Of Ways' (voorloper van het nieuwe album 'Upside Down Mountain')klinkt opgewekter, maar woorden als 'I hope I am forgotten when I die' snijdt nijdig in de romantiek van de melodie. Toch herbergt de ironie ook veel tederheid, die Oberst zonder twijfel zal openbaren aan het publiek op Cactusfestival.

Intergalactic Lovers (b) - 13 juli

Het zal je maar overkomen, met je debuutplaat tot plotse lievelingen van het Vlaamse muzieklandschap gebombardeerd worden. Drie jaar geleden overkwam het INTERGALACTIC LOVERS, en met hun tweede worp 'Heavy Little Burden' bevestigen ze die status. Soms zalvend, vaak fundamenteel dromerig en vooral rijker aan ervaring. Geen verdere 'delay' meer, INTERGALACTIC LOVERS gaan voor het oneindige verhaal.

Massive Attack (us) - 14 juli

De legendarische katalysators van de trip hop, met een unieke mix van soul, hiphop, reggae en andere eclectische genres. 'Klassieke' albums als 'Blue Lines', 'Protection', 'Mezzanine' en even 'klassieke' singles als 'Unfinished Sympathy', 'Atlas Air' en 'Teardrop' nestelden zich probleemloos in het collectieve geheugen. Uniek concert voor Vlaanderen!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: