Tweede editie bevestigt succesvol concept

Vorig jaar loste Marktrock Bilzen het vroegere Terras Bilzen af als hét zomerse topevenement in de Demerstad. En met succes! In één ruk knoopte Bilzen opnieuw aan met haar roemrijke festivalverleden. En ook de tweede editie maakte de verwachtingen helemaal waar. De organisatie telde maar liefst 20.000 bezoekers. De weergoden waren het festival erg goed gezind: één bui gedurende een half uur op zondag kon het sfeervolle festival niet aan het wankelen brengen. Na Kapitein Winokio en 2 Fabiola rondden ambiancemakers Les Truttes en rasartiest Daan het tweedaagse feest af in stijl.

Niet alleen het hoofdpodium op de Markt bracht de duizenden bezoekers in vervoering. Ook de dance stage op het Camille Huysmansplein stond twee dagen lang in vuur en vlam.

Organisator Henk Vermeulen van Live Entertainment is in de wolken: “Vorig jaar rolden we het concept ‘de Zomer van Marktrock’ uit naar Bilzen. Vanaf dag één voelden we dat we geen betere stad in Limburg hadden kunnen kiezen voor deze festivalformule: de gezelligheid van het stadscentrum, de vele terrasjes, de enthousiaste mensen en de professionele omkadering door de stad Bilzen. En dit jaar was daar alleen maar een bevestiging van. Je merkt dat Bilzen Marktrock nu al in de armen heeft gesloten. Dat geeft enorm veel energie om er de komende jaren een nog grotere lap op te geven en Marktrock Bilzen uit te bouwen tot één van de topfestivals van de provincie.”

Met ca. 20.000 bezoekers was uiteraard ook het stadsbestuur erg tevreden.

Schepen van evenementen Griet Mebis: “Toen we vorig jaar de beslissing namen om Terras Bilzen te vervangen door Marktrock werd hier en daar met twijfel gereageerd. Maar dit weekend bewees opnieuw dat dit de enige juiste keuze was. Het publiek smaakte de affiche erg en zorgde voor een onvergetelijke ambiance. Vanaf nu kijken we alleen maar vooruit. Marktrock Bilzen staat er nu al en zal in de toekomst alleen maar groeien.”

Ook burgemeester Frieda Brepoels is enthousiast: “De keuze voor twee podia op wandelafstand van elkaar blijkt opnieuw een succes. De verbinding tussen de Markt en het Camille Huysmansplein brengt meer sfeer en gezelligheid en is ook een extra troef voor de horeca in het centrum. Zaterdag waren de weersomstandigheden perfect, op zondag was het even bang afwachten. Maar al bij al bleef het beperkt tot een flinke bui. Na een korte regenpauze sloeg de vlam weer in de pan en barstte het tweedaagse feest helemaal los. Hét bewijs dat dit festival niet meteen klein te krijgen is, werd daarmee meteen geleverd.”

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: