MARMALADE Films stapt mee in internationaal project ‘Poetry of War’ na vruchtbaar Cannes Festival

Tijdens het voorbije filmfestival van Cannes heeft het jonge Gentse productiehuis Marmalade Films een coproductie getekend voor het international filmproject Poetry of War met producent Frank Hübner van Absolut Film en Clementina Hegewisch van Nextfilm. Hübner zette eerder al zijn schouders onder het internationaal gelauwerde en Oscargenomineerde Whale Rider, Tristan + Isolde (met James Franco), Boat Trip (met o.a. Cuba Gooding Jr.) en Spartan (met o.a. Val Kilmer). In Vlaanderen produceerde Marmalade Films ook recent Wat Mannen Willen, het regiedebuut van Filip Peeters.

Poetry of War vertelt het waargebeurde verhaal van Tom, een jonge Joods-Amerikaanse paratrooper met Duitse roots, die tijdens WO II in Normandië gedropt wordt. Hij doorkruist bezet Europa waar hij geconfronteerd wordt met zijn familiale verleden. Het scenario werd geschreven door de Amerikaanse filmmaker Percy Angress. Hij zal ook de regie voor zijn rekening nemen. Klein detail: Angress is ook in het échte leven de zoon van Tom.

Deze international productie is gebudgetteerd op ruim 6 miljoen euro en kan rekenen op financiering uit Duitsland, Nederland en België. “Marmalade Films vond het verhaal bijzonder aangrijpend. Het waargebeurde aspect maakte onze interesse alleen maar groter. Bovendien is het ook ontzettend spannend dat we als jong bedrijf kunnen meestappen in dergelijke internationale productie. Het spreekt voor zich dat we zowel internationale als Vlaamse acteurs zullen betrekken in dit project”, aldus Yoshi Aesaert van Marmalade films.

Poetry of War zal voor 70 % in België gedraaid worden en de opnames starten in het najaar van 2016.

Marmalade films is het productiehuis van Yoshi Aesaert, die eerder al verantwoordelijk was voor de verfilming van Heleen van Royen’s De Ontsnapping, die op 3 weken tijd in Nederland meer dan 200.000 bezoekers behaalde en ook deze week in première gaat in Portugal. De romantische komedie Wat mannen willen, het regiedebuut van Filip Peeters, met een geweldige Vlaamse topcast, komt op 25 november uit in de bioscoop.

In Vlaanderen hoopt Marmalade films dat ze kan rekenen op de steun van Screen Flanders en dat ze de Belgische Tax Shelters Partners kan overtuigen om mee in dit project te stappen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: