Nederland is wereldwijd danceland nummer 1 en het is dit jaar 25 jaar geleden dat de house beat voet aan de grond kreeg in ons land. Dat wordt gevierd met een indrukwekkend boek en diverse activiteiten tijdens het Amsterdam Dance Event.

In bijna 600 pagina’s vertellen direct betrokkenen hoe dance in Nederland is begonnen en geworden tot wat het nu is. Van de beginjaren in RoXY en Parkzicht via illegale raves, gabber en trance naar minimal, hardstyle, dubstep en de nu wereldwijd booming Dutch House. Er zijn ruim 150 interviews in het boek verwerkt, met o.a. Joost van Bellen, Tiësto, Chuckie, Eddy de Clercq, Secret Cinema, Junkie XL, The Prophet, Armin van Buuren, 2000 and one, Ferry Corsten, Miss Djax, Laidback Luke, Fedde Le Grand, Joris Voorn, Martyn, RoccoVeenboer, Quazar, Jeroen Flamman, 2 Unlimited, Hardwell, Paul Elstak, Eboman, Nicky Romero, Serge, Chaos & L-Dopa, Duncan Stutterheim, Charly Lownoise & Mental Theo en vele, vele anderen.

De vrolijke, vaak wilde en opzienbarende verhalen worden begeleid door bijna 1000 foto’s, veelal nog nooit eerder gepubliceerd en afkomstig uit persoonlijke archieven.

Mary Go Wild is op een unieke manier tot stand gekomen. Onder leiding van Arne van Terphoven, Gert van Veen en designbureau/uitgeverij Maslow hebben meer dan 160 auteurs, fotografen, beeldredacteuren, designers en anderszins betrokkenen geheel belangeloos hun bijdrage geleverd. ‘Het doel was het mooiste en belangrijkste muziekboek ooit in Nederland uitgegeven te maken. Dat zou nooit mogelijk zijn als we voor ieder stuk of iedere foto zouden moeten betalen. Het is dus echt for the love of the game’, zegt Van Terphoven. Om dit kracht bij te zetten wordt het boek straks voor de zeer lage prijs van € 25,- aangeboden. ‘Dat vinden wij cool: 25 jaar, 25 euro.’ Voorverkoop is reeds begonnen via www.marygowild.nl.

Het boek verschijnt op 16 oktober. In de Rabozaal van de Melkweg wordt een grootse release party gegeven, die geldt als de officiële opening van het Amsterdam Dance Event. Die nacht zullen Joost van Bellen, Secret Cinema, Fierce Ruling Diva, Michel de Hey, Edwin Oosterwal, 2000 and One, Steve Rachmad en Quazar platen draaien van toen en nu. Tickets zijn nu verkrijgbaar via www.melkweg.nl.

Naast het boek en het feest in de Melkweg zijn er diverse Mary Go Wild-exposities tijdens het Amsterdam Dance Event. In Toren Overhoeks en op het Museumplein worden de mooiste foto’s uit het boektentoongesteld. Cleo Campert, een van Nederlands bekendste house-fotografen, exposeert haar werk in maar liefst drie locaties: De Balie, Het Magazijn en Vriend van Bavink Project Space Pacific Place. Haar centrale thema is de after party.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: