Op dinsdag 27 november staat meester-bassist en levende legende Marcus Miller in 013, Tilburg. Miller’s muzikale CV puilt uit met meer dan 500 projecten en samenwerkingen. Veel bekendheid verwierf hij door mee te werken aan Miles Davis’ succesalbum ‘Tutu’. Maar daarnaast bouwde de geboren Amerikaan door de jaren heen gestaag aan een reeks succesvolle soloalbums. Het dit jaar verschenen ‘Renaissance’ is zijn laatste worp en brengt hem langs de poppodia. Tickets voor de show in 013 kosten € 27,50 (excl. servicekosten) en gaan vanaf zaterdag 1 september in de voorverkoop.

Wanneer Marcus Miller een nieuw album aankondigt, wordt dat snel opgepikt. Dat is ook niet vreemd: Marcus is al ruim drie decennia een vaste kracht in de muziekindustrie, niet alleen als bassist, maar ook als componist, arrangeur en producer. Het leverde collaboraties op met Miles Davis, David Sanborn, Luther Vandross, Eric Clapton, Paul Simon, Aretha Franklin, Jay-Z en Snoop Dogg. Miller opereerde gedurende zijn carrière over alle genres (zelfs opera!), maar overal gebruikt hij zijn herkenbare en niet te imiteren basspel.

Naast de meer dan 500 projecten, bouwde Marcus Miller gestaag aan een rijke collectie soloalbums. Miller’s laatste werk ‘Renaissance’ kan zomaar het beste zijn wat hij ooit gemaakt heeft. Het achtste studioproject van de tweevoudig Grammy winnaar is grotendeels door hemzelf geschreven. Vanaf de eerste tonen van ‘Detroit’, tot aan de afsluitende compositie ‘I’ll Be There’ laat Miller niet alleen horen dat hij tot de beste bassisten ter wereld hoort, maar dat er ook een fantastisch componist en arrangeur in hem schuilt.

In 2007 stond Marcus Miller voor de laatste keer in 013. Nu, vijf jaar later, kan het Tilburgse poppodium eindelijk een vervolg optreden bevestigen. Op dinsdag 27 november komt hij met band naar 013 ter promotie van het laatste album. Een optreden van deze muzikale legende mag je niet missen!

Marcus Miller
Zondag 27 november 2012 | aanvang 19:30 | zaal open 18:30
Tickets € 27,50 (excl. servicekosten) | Dommelsch Zaal
Voorverkoop start op zaterdag 1 september om 10:00 uur.
013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: