Met Vier in Bed zoekt deze week opnieuw de oosterse contreien op en houdt voor een tweede keer halt in Thailand. De komende vier dagen trekt het programma naar het noorden van Thailand, waar de pracht van de jungle tot de verbeelding spreekt. Deze noordelijke bergachtige regio aan de uitlopers van het Himalayagebergte heeft met haar talloze boeddhistische tempels, hartelijke bevolking en unieke natuurpracht heel wat te bieden.

Ook de vier enthousiaste duo’s van deze week vielen voor de charmes van het prachtige en veelzijdige Thailand. Met Vier in Bed houdt drie keer halt in Chiang Mai, met stops bij Guesthouse Liam’s Suan Dok Mai, B&B A New Heaven en B&B Teak & Pines. Daarna trekt het programma verder naar Sukhothai, voor een overnachting bij B&B Baan Georges. Welk duo kroont zich tot weekwinnaar van deze tweede Thailandweek?

Maandag 27/07 Om 21.30: Daphné En Ron Guesthouse Liam’s Suan Dok Mai – Chiang Mai

Deze week trekt Met Vier in Bed naar het noorden van Thailand. In Chiang Mai – te midden van de natuurpracht van de jungle – baten Daphné en Ron met passie Liam’s Suan Dok Mai uit. Al zeven jaar lang is het gastenverblijf het tweede kindje van Daphné, al was dat aanvankelijk niet meteen de bedoeling. Toen Daphné met haar zoon Liam voor een sabbatjaar naar Thailand trok, stootte ze per toeval op haar droomgrond. In slechts vijf maanden tijd werd het domein omgetoverd tot een luxueus paradijs met tien gastenkamers, een zwembad en een kleurrijke bloementuin. Een drietal jaar geleden leerde Daphné haar nieuwe liefde Ron kennen, die sindsdien ook mee het gastenverblijf runt. Het koppel voelt zich helemaal thuis in Thailand, en wil dat gevoel ook overbrengen naar hun gasten. Hun motto luidt dan ook ‘home, away from home’. Zullen de andere duo’s zich ook thuisvoelen bij Guesthouse Liam’s Suan Dok Mai?

Dinsdag 28/07 Om 21.30: Herman En Nantana A New Heaven – Chiang Mai

Na een eerste tussenstop gisteren, verblijven we ook vandaag in Chiang Mai, de Roos van het Noorden. Tussen de prachtige tempels en het groen van de jungle ligt nog een ander hemels oord: B&B A New Heaven. Tijdens een vakantie viel Herman niet alleen voor de charmes van de oosterse cultuur, ook met Nantana was het liefde op het eerste gezicht. Toen er vlakbij hun woonst een grond vrijkwam, bracht het koppel haar B&B-droom in vervulling. A New Heaven heeft drie typisch Thaise gastenkamers en een zwembad. Herman en Nantana kozen bewust voor een kleinschalig en familiaal gastenverblijf, ze willen hun gasten een echt thuisgevoel geven. Op slechts twaalf kilometer van het centrum van Chiang Mai is B&B A New Heaven de ideale uitvalsbasis om in alle rust van de omliggende natuur te genieten en de talloze bezienswaardigheden in de regio te ontdekken.

Woensdag 29/07 Om 21.30: Dick En Oil Teak & Pines – Chiang Mai

Met Vier in Bed verblijft voor de derde dag op rij in de prachtige regio van Chiang Mai. Op ongeveer vijftien kilometer van de stad baat het gedreven koppel Dick en Oil B&B Teak & Pines uit. Als flight attendant en reisbegeleider heeft Dick al heel wat van de wereld gezien. Maar in Thailand ontmoette hij met Oil de vrouw van zijn leven, waarmee hij sinds een jaar samen deze B&B uitbaat. Hun luxueuze gastenverblijf telt twee ruime teakhouten bungalows, waar het in de prachtige tuinen met pijnbomen heerlijk vertoeven is. Dick en Oil hebben met hun jarenlange professionele ervaring in de toeristische sector bovendien nog een andere grote troef in handen: dit gidsend koppel biedt ook unieke meerdaagse tours langs de bekendste hotspots uit de regio aan. Slaat hun enthousiasme ook over op de andere duo’s?

Donderdag 30/07 Om 21.30: Luc En Poo Baan Georges – Sukhothai

Voor de laatste stop van deze Thailandweek trekt Met Vier in Bed naar het noordwestelijke Sukhothai. In 1998 gaf Luc toe aan de oosterse lokroep: in Thailand zocht én vond hij een heel nieuw leven. Ruim zes jaar geleden waagde Luc zich samen met zijn Thaise vrouw Poo aan een eigen gastenverblijf. B&B Baan Georges telt acht ruime en luxueuze gastenkamers, maar de grootste troeven zijn ongetwijfeld het zelf ontworpen zwembad en het adembenemende dakterras. Bovendien kan de regio uitpakken met een unieke en impressionante historische site die door de UNESCO als werelderfgoed werd erkend. Maar slagen Luc en Poo er ook in de felbegeerde Met Vier in Bed-trofee weg te kapen?

De volledige afleveringen van Met Vier in Bed zijn na uitzending 4 weken lang gratis te bekijken via vtm.be en via de VTM-app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over