Na een ronduit verpletterend concert in de AB op 8 april (4- en 5-star reviews galore), een geslaagd voorjaar plus een tiental shows tijdens de eerste helft van de zomer, zet MEURIS zich in de startblokken voor wat komen gaat. En dat is niet niks. Maar eerst volgen nog Pukkelpop (op 22 aug, headliner in de door Stijn Meuris gecureerde Wablief!-tent) en een handvol andere festivals.

In het najaar neemt de groep samen met producer Jo Francken (zie ook oa Admiral Freebee, Bart Peeters en Dez Mona) een nieuw album op. De opvolger van 'Mirage' zal begin 2016 verschijnen, en aan de repetitie-opnames te horen wordt het een cd waarop de klank van de jaren tachtig (sowieso het favoriete muzikale tijdperk van Meuris) behoorlijk aanwezig zullen zijn. Puntig, melodieuzer dan ooit en voorzien van een reeks potentiële singles. Aan de songtitels zal het alvast niet liggen: nummers als 'In De Rij Voor Soep', 'Laatste Bericht Uit Atlantis' en 'Oud Links' doen opnieuw enige maatschappelijke observatie vermoeden - stilaan een zeldzaamheid in rockmuziek anno 2015. Met die plaat op zak (de 13e voor zanger Stijn Meuris) is het de bedoeling om volgend jaar veel live te spelen - met de nadruk op een drukgevulde zomertour.

In oktober verschijnt bovendien het boek 'Stijn Meuris, Tekst & Uitleg' (uitgeverij Lannoo), met daarin alle songteksten die Meuris in een kwarteeuw muziek heeft bijeengeschreven. Compleet met persoonlijke bemerkingen en uitgebreide tekstnota's van de auteur, en aangevuld met foto's van Jimmy Kets. Een boeiend en zelfkritisch hebbeding voor fans en fijnproevers van licht afwijkend Nederlands.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over