De kaarten zijn geschud. Nadat de Boxy-broers alle pop-uprestaurants bezocht hebben, zijn de eerste drie genomineerden bekend. In Genk zijn dat Myrthe en Giordano, in Kortrijk de zusjes Chloë en Magali en in Antwerpen zijn de dames Caroline en Gillian genomineerd. Voor de ene kwam het vooruitzicht op een mogelijke sluiting iets harder aan dan bij de andere...

Maar de strijd is nog niet gestreden. Om ervoor te zorgen dat de duo’s snel terug op het juiste spoor zitten, brengen Sergio, Sepideh en Gert een bezoekje aan de verschillende restaurants. Alle pijnpunten worden door de jury in kaart gebracht en er wordt bijgeschaafd waar nodig: van eten over bediening tot een betere uitwerking van het concept.

Sepideh leert Myrthe hoe een perfecte gastvrouw de klanten in de watten legt, terwijl Sergio al snel opmerkt dat Giordano heel dringend zijn keuken op orde moet zetten. Gert gaat op datzelfde moment eens piepen bij buren Amanda en Sven. Daar is weinig stress te bespeuren. Niet Sven en Amanda worden op de rooster gelegd, maar wel Gert. Amanda ontdekt namelijk dat Gert best wel gespierd is… In Antwerpen duikt Sergio de keuken van Caroline en Gillian in en zorgt daar voor de nodige peptalk. Ook de zussen in Kortrijk krijgen enkele tips om Strombowli naar een hoger niveau te tillen.

Sergio: “Het is misschien even een bittere pil om te slikken, maar je moet daar zo snel mogelijk weer over geraken. In de horeca is er geen tijd om stil te blijven staan. Ik heb ook moeilijke momenten meegemaakt. Op dat moment is het belangrijk om je focus terug te vinden en er zo snel mogelijk uit te geraken. Maar daarom kom ik ook helpen.”

Gert: “Een restaurant is met vallen en opstaan hé. Da‘s met elke onderneming zo. Het is alleen belangrijk dat je zo snel mogelijk terug recht staat. Bijsturen en vooral blijven gaan! Ik draag op dat vlak ook graag mijn steentje bij!”

Eén ding is hoe dan ook duidelijk: de strijd barst nu pas echt los… De duo’s van L’Oro Nero, Bikke & Smooz en Strombowli zetten alles op alles om zoveel mogelijk stemmen van de kijker voor zich te winnen. Er kan nog gratis gestemd worden het favoriete restaurant tot zaterdag 9 april 2016 om 18.00. Dat kan via vtm.be of de VTM-app.

Mijn Pop-uprestaurant 2016: elke dinsdag en donderdag om 20.35 bij VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: