De tickets promotie voor Les Ardentes loopt nog een maandje door, profiteer ervan. Hier volgen alleszins enkele nieuwe namen die zich aan de zeer mooie affiche van dit jaar komen toevoegen.

We herinneren ons nog steeds het bezoek van Mike Skinner met The Streets in 2008. Nadat hij heeft besloten een punt te zetten achter zijn mythische band, keert hij solo terug naar les Ardentes voor een DJ set. Op 6 juli komt hij zijn favoriete hip-hop, house en UK Bass schijven draaien.

Warpaint bestaat uit vier dames uit Californië die een spannende melodieuze indie rock vertegenwoordigen. Ze staan op donderdag 5 juli op de HF6 stage.

Madeon is pas 17 maar heeft alvast 10 miljoen netsurfers gehypnotiseerd met zijn video Pop Culture! Ondanks zijn popperig gezicht en zijn nerd brain is hij erin geslaagd het wonderkind te worden waarover de hele electro scene praat. Hij brouwt remixen voor Pendulum en Deadmau5, telt meer dan honderdduizend fans op Facebook en maakt sensatie met zijn nieuwste e.p. « Icarus ». Op 6 juli staat hij op les Ardentes. Pretty Lights is een andere sensatie van de nieuwe electro generatie. In de V.S is hij de ster van deze opkomende scène, zijn doorbraak bij ons zal niet meer lang op zich laten wachten… de eerste halte van zijn verovering houdt hij alleszins op Les Ardentes.

Op 7 juli staat de Brit Rustie bij ons on stage. Hij heeft, bij Warp, een van de beste albums van 2011 getekend. Hij leunt naar verschillende genres en wordt alvast beschreven als hip-hop voor de toekomst

Hollie Cook is de dochter van een Sex Pistols en een Belle Stars. Ze komt op zondag 8 juli het Parc Astrid doen daveren met haar onvervalste reggae met tropical pop invloeden. Ook uit Engeland, de nieuwe britpop sensatie van dit voorjaar: Morning parade… natuurlijk staan ze op 7 juli bij ons!

Theophilus London en zijn mix van new wave pop en hip-hop speelt op vrijdag 5 juli. Wie zich dit voorjaar door het beeldschone « Animal Joy » heeft laten overweldigen, we maken er zelf deel van uit, zal zich verheugen over de bevestiging van het folk combo Shearwater.

Francois & The Athlas Mountains, de eerste Fransmannen getekend op het Domino label, auteurs van een met Afrikaanse ritmes en Baskische polyfonie doorweekte pop, ze zullen op zondag 8 juli bij ons aanwezig zijn.

Zoals vorige jaren zullen de voornaamste Belgische bands van het afgelopen jaar op les Ardentes staan! Het contingent blijft zich aanvullen met de bevestigingen van School is Cool, Dan San, The Experimental Tropic Blues Band, Roscoe, Gaetan Streel en Peas Project.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: