Het moet één van de meest aanstekelijke en verleidelijke singles van het moment zijn, ‘Fate & Glory’ van het Brusselse Montevideo in duet met Lara Chedraoui van Intergalactic Lovers. De song, over een groupie en haar idool tijdens een nachtelijke autoritje, blaast een blos kleur op de radiogolven en sinds vandaag is ook de bijhorende videoclip online.

Zanger Jean Waterlot: Fate & Glory is een nummer dat smeekt om een mooie vrouwenstem met een doorleefd patina. Lara is geknipt voor dit duet, ze is niet alleen een geweldige zangeres, ze voegt een bijna tastbare sensualiteit toe aan het nummer en de videoclip en ze fluit ook nog eens het meest catchy wijsje sinds Bryan Ferry in Jealous Guy.

Over montevideo
Op vrijdag 28 september verscheen ‘Personal Space’, het debuutalbum van de Brusselse beloftevolle band Montevideo.

Montevideo bestaat uit multi-instrumentalist Jean Waterlot (zang, keyboards), Manu Simonis (gitaar, viool), Gabriel Reding (bas) en Pierre Waterlot (drums). Het viertal brengt discoritmes met gitaarriffs en catchy, meerstemmige refreinen. Zelf halen ze artiesten en bands als Queen, Stone Roses,The Stranglers, Kindness, Sonic Youth en My Bloody Valentine aan als hun belangrijkste invloeden.

‘Personal Space’ werd opgenomen in het voorjaar van 2012 onder leiding van Joakim Bouaziz, bekend als Joakim en van het label Tigersushi. Pompende bas-beats, falsetto stemmen, ingenieus vioolspel en aanstekelijke boogie vormen het raamwerk voor een eclectisch werkstuk met aanstekelijke songs die het talent van het viertal onderstrepen. De song ‘Horses’ werd opgenomen in de DFA-studio's van LCD Soundsystem frontman James Murphy in New York.

Personal Space is verkrijgbaar op cd en later ook op vinyl.
iTunes: http://itunes.apple.com/be/album/personal-space/id560662778
Bekijk de clip hier: http://www.youtube.com/watch?v=y-532qGQRAY

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: