Het aangrijpende drama Moonlight heeft afgelopen zondag tijdens de 89e editie van de Oscars de prijs voor beste film in ontvangst mogen nemen. Dit was niet de enige prijs voor Moonlight. De film won drie Oscars in de categorieën:

  • Beste film
  • Beste mannelijke bijrol (Mahershala Ali)
  • Beste bewerkte scenario

Moonlight
Moonlight is een Amerikaans drama dat zich afspeelt in een ruige buurt van Miami. De film volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld.

De hoofdrollen worden vertolkt door Mahershala Ali (House of Cards), Trevante Rhodes (Westworld), André Holland (Selma) en Naomie Harris (Spectre, Skyfall). De film Moonlight is nog steeds in de Belgische bioscopen te zien.

Hacksaw Ridge

Naast Moonlight won ook een andere KFD filmtitel twee Oscars. De door Mel Gibson geregisseerde heldenfilm Hacksaw Ridge won prijzen voor ‘beste montage’ en’ beste audiomix’.

Zowel voor Moonlight als voor de film Hacksaw Ridge werkt Kinepolis Film Distribution (KFD) samen met Splendid Film Nederland, die beide films aangekocht heeft voor distributie in Nederland, België en Luxemburg.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: