© Jaak Geebelen

Mostly Autumn is een Britse progressieve rockband, sterk beïnvloed door groepen als Genesis en Pink Floyd, maar wel met een Keltisch- en folkachtig randje en tegenwoordig komt de vergelijking met Fleedwoodmac meer en meer naar boven. Dit zorgt voor toegankelijke emotionele songs die bovenal catchy blijven maar ok de nodige diepgang bevatten.

De groep, met Bryan Josh en tegenwoordig de oogstrelende Olivia Sparnenn als frontleden is opgericht eind jaren '90 en werd in korte tijd erg populair, met name in het Verenigd Koninkrijk.

Mostly Autumn gebruikt (dwars-)fluit, violen en vocale harmonieën, gecombineerd met een band bestaande uit toetsen, twee gitaren, bas en drums. Optredens laten altijd diepe indruk achter door de intense kracht en oprechtheid van emoties die de band en muziek uitstralen. Met name het bijzondere stemgeluid van zangeres Olivia SParnenn draagt daar aan bij. Hun albums, "For All We Shared", "The Spirit Of Autumn Past", "The Last Bright Light", "Music Inspired By The Lord Of The Rings" en "Heart Full of Sky" ontvingen meer dan lovende kritieken.

In 2009 zagen twee live albums (Part 1 & Part 2) en een triple best of album het licht. De band is schijnbaar aan een opmars bezig op de Nederlandse bodem, gezien de drukbezochte X-mas tour van 2009.

Begin 2010 stapt Heather Findlay op, zij wordt gezien als de frontvrouw en ja haar stem en uitstraling vormen echt wel een plaatje. Echter Bryan Josh, de leider van d eband en de schrijver van de meeste klassiekers schijft de achtergrondzangeres naar voren. Velen zijn sceptisch, maar tijdens de nieuwe toer blijkt dat deze line up misschien wel tot een doorbraak kan leiden. De band geeft meer energie en Olivias stem is van bovengeniale klasse.

Voor het najaar 2010 moet een nieuw album verschijnen.
 
17.12.2010 De Boerderij Zoetermeer NL
18.12.2010 Oosterpoort Groningen
19.12.2010 Spirit of 66 Verviers

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: