Gisteren was het heet heter heetst, en dat gaf een écht tropisch feestje! Cubaanse salsa, een Colombiaanse fiesta, een prachtige hommage aan Cesaria Evora en een gigantisch latinofeest. En dat allemaal op één dag.

Vandaag openden Kaatje en haar vrienden de Concerttent om 13u. Vrouwenrechtenvoorvechtster Sayon Bamba zet verder om 15u, voor woestijnblues en het betere gitaarwerk moet je bij Kader Tarhanine zijn om 17u. Je uitleven op Mozambikaanse percussie doe je om 19u bij Timbila Muzimba en steengoede salsa van de beste salseros krijg je om 21u bij de New York Salsa All Stars. Dancehall fenomeen Charly Black zet de nacht in, gevolgd door het Amsterdamse talent The Flexican en eindigen doen we met de energieke urban dj Dj Cham.

In de Clubtent kan je de mooiste ontdekkingen doen zoals Lucibela (prachtige stem uit Kaapverdië), Bollylicious (opzwepende Bollywooddans), Arpa Jonda (magische match tussen harp en flamenco), Asmâa Hamzaoui & Bnat Timbouktu (girlpower gnawa-trance) en Dijf Sanders (Javaanse sounds).

Mistery in The Urban Mad: gemaskerde Afro-futuristische beats met Nuri, incognito meisjes-duo Inveside en bassbeats uit een mijnstadje in Oeganda van Kampire.

Op de weide bouw je een feestje met de geniale stereo’s van Bankra Bike Soundsystem en Bangarang 12V Mobile Sound Station voor de dublovers. Papa Mojito zet de Zone Méditerranée op stelten vanaf 15u.

Om 16u30 en 18u30 kan je genieten van de dansvoorstellingDansende Samenleving, een project van Ons Huis. Ze dansen voor de grasblokken tussen de Kidz Village en de Concerttent. Danniel Toya speelt met zijn knotsgekke robotorkest vandaag en morgen om 14u30, 18u30 en 22u30 naast de Kidz Village.

Check hier alle uren en locaties.

SFINKS MIXED – PRAKTISCH

  • Toegang: GRATIS
  • Donderdag 26, vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 juli 2018 (openingsuren)
  • Voor updates over het programma: www.sfinks.be
  • Molenveld, tussen de Welvaartstraat en Oude Steenweg, 2530 Boechout
  • Toegankelijkheid: Sfinks is toegankelijk voor iedereen, ook voor personen met een handicap. In samenwerking met Inter, meer info via www.inter.vlaanderen
  • Sfinks is nog steeds op zoek naar vrijwilligers om het festival mee waar te maken. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via www.sfinks.be/vrijwilligers

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over