Op 21 maart werd de band MY BABY op de uitreiking van de Edison POP Awards beloond met de Edison in de categorie ‘Alternative’ voor hun album ‘Shamanaid’. Shamanaid kwam in 2015 uit op Embrace Recordings en werd geproduceerd door Mickey Smid.

Uit het juryrapport: “De Edison Alternative is voor het album Shamanaid van MY BABY: de band die ervoor heeft gekozen om haar geluid uit de diepen met nieuwe invloeden, zonder ook maar een snik in te leveren op de kwaliteit van de liedjes. De band kan ronken, maar kan ook inhouden, zoals zangeres Cato van Dyck zowel zwoel als vuig kan klinken. De optelsom van al die kwaliteiten is een werkelijk heerlijk album.”

Zangeres Cato van Dyck van MY BABY: “We zijn ontzettend blij met deze Edison. Het is voor ons niet alleen de waardering voor ons laatste album en de liefde die we in onze muziek stoppen, het voelt ook als een geweldige kroon op een jaar waarin we keihard hebben gewerkt. In 2015 mochten we meer dan 200 shows spelen over de hele wereld, onder meer in een uitverkochte grote zaal van Paradiso. We hebben onze muziek op geheel eigen kracht weten te verspreiden zonder concessies te doen. Dat maakt deze Edison voor ons extra bijzonder.”

Tournees

MY BABY tourt de komende maanden langs verschillende grote festivals in binnen- en buitenland, met onder meer shows op Paaspop, Westway Lab Festival (P), verschillende bevrijdingsfestivals, Dauwpop, Down the Rabbit Hole, Pohoda Festival (SL), Colours Of Ostrava (CZ), De Zwarte Cross en Farmfest (UK). Ook ‘Voodoo Electrique’; MY BABY’s clubshow waarvan momenteel nog het staartje van de Nederlandse tournee loopt, gaat de grens over; naar het Verenigd Koninkrijk (waar de band al eerder tourde met Seasick Steve, en nu zelf als headliner), België en Denemarken.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over