Australische rockband kiest Limburgers zelf uit als voorprogramma

De rockband Newton uit Landen zal op 12 december het voorprogramma van INXS spelen in de Gentse Vooruit. Dat werd vanavond bekendgemaakt in het programma MNM Big Hits. De afgelopen weken is MNM samen met Poppunt op zoek gegaan naar een talentvol voorprogramma voor de Australische rockband. Uit meer dan 150 inzendingen werden na verschillende selectierondes drie finalisten geselecteerd. De leden van INXS zelf kozen hun uiteindelijke voorprogramma.

Newton is een vijfkoppige rockband uit Landen. Ongeveer een jaar geleden begonnen de leden samen muziek te maken. Hun nummer Kiss And Tell wordt momenteel vooruitgeschoven als doorbraaksingle. Over het feit dat INXS de Limburgse rockband uiteindelijk zelf heeft aangeduid als voorprogramma is zanger-gitarist Didier Colsoul meer dan enthousiast.

“Dit lijkt wel de omgekeerde wereld. Het geeft echt een ongelooflijk wauw-gevoel. De gitarist van INXS, Tim Farriss, zei me trouwens dat ik een geweldige stem heb. Om dat uit de mond
van zo’n grote artiest te horen, is echt wel heel straf.”

Didier kijkt dan ook enorm uit naar 12 december, wanneer ze het publiek mogen opwarmen voor het concert van hun muzikale idolen.

“Nu is het menens. De andere bandleden en ik hebben al gemaild en gebeld om onze agenda’s volledig vrij te maken. Vanaf nu steken we alleen maar tijd in repeteren. We willen natuurlijk een zo strak mogelijke set brengen. Ik kan trouwens zelf niet wachten om INXS live te zien. (lacht)”

Alle info over Newton via www.newton-world.com

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: