Nu dinsdag 1 september start, na twee maanden vakantie, het nieuwe schooljaar in Vlaanderen. In het Gentse Sint-Bavohumaniora wordt het in elk geval een feestelijke gebeurtenis, want bij het opengaan van de schoolpoorten zullen een aantal scholieren verwelkomd worden door Nick & Simon. Met ‘Open je hart’ heeft het duo een erg toepasselijke nieuwe single uitgebracht. Beiden keren terug naar hun roots, want de twee vrienden hebben elkaar leren kennen op de schoolbanken.

Het zijn spannende dagen voor zowel de scholieren als de leerkrachten, die zich beiden aan het voorbereiden zijn op de start van het nieuwe schooljaar aanstaande dinsdag. Genieten de eerste nog van hun allerlaatste vakantiedagen, dan zijn de meeste leerkrachten nog volop bezig met hun klassen in orde te zetten en klaar te maken voor de start. Dat laatste bevestigt ook Hilde Allaert, directrice van het Gentse Sint-Bavohumaniora. “Je merkt dat de start van het nieuwe schooljaar nu echt aan het naderen is. De laatste dagen hangt er een gezonde spanning in de lucht. Niet alleen de leerkrachten zijn al op het appel, ook onze werkmannen doen de laatste voorbereidingen en zijn nog enkele details aan het afwerken. Het ziet er in elk geval naar uit dat we dinsdag een vlekkeloze start gaan kunnen maken. We zullen alle opgedane energie kunnen gebruiken om meer leerlingen (1011) te onderwijzen, om van een vol internaat (231) een fijne studieomgeving te maken, om 2 van de 10 klassen van het eerste leerjaar met STEM in te richten. De grote tuin en de open ruimte midden een prachtige stad Gent leveren een belangrijke bijdrage aan ons opvoedingsproject en het jaarthema 'Een tuin vol leven'."

Muzikaal

Voor een aantal scholieren van Sint-Bavohumaniora in Gent zal het een muzikale 1ste schooldag worden, zeker wanneer ze mogelijk aanstaande dinsdag oog in oog staan met de twee muzikale knapperds Nick & Simon. Een paar dagen geleden kreeg ik de vraag van Nick & Simon of ze onze school een bezoek mochten brengen in het kader van hun nieuwe single ‘Open je hart’. De voorbije jaren hebben beiden een sterke band opgebouwd met Vlaanderen en met Gent in het bijzonder. Zo stonden ze al twee keer in een uitverkochte Capitole en namen ze hun eigen versie op van de Gorki klassieker ‘Mia’. De nieuwe single ‘Open je hart’ vind ik bovendien ook erg toepasselijk bij de start van het nieuwe schooljaar, want onze leerlingen zullen ook moeten openstaan voor nieuwe vriendschappen en nieuwe levenservaringen. Met veel plezier zal ik Nick & Simon verwelkomen wanneer ze dinsdag bij ons hun eerste schooldag nog eens mogen herbeleven”, zegt Hilde Allaert.

Roots

Toegegeven, het zal voor ons best wel een spannende gebeurtenis worden. Het plaatje klopt, want wij hebben elkaar ook leren kennen op de schoolbanken in Volendam. Daar is niet alleen onze vriendschap ontstaan, maar ook het verhaal van Nick & Simon zeg maar. Inmiddels heb ik zelf ook al kinderen en is het best alweer een tijdje geleden dat ik nog eens de schoolbanken heb mogen delen. Simon en ik zijn erg benieuwd hoe de Vlaamse scholen eruit zien en in hoe zo’n schoolstart in Vlaanderen verloopt”, zegt Nick Schilder.

Het duo brengt, naast de nieuwe single ‘Open je hart’, op 18 september ook een nieuw album ‘Open’ uit. Dit laatste verschijnt – samen met een eigen personality glossy magazine – simultaan in Vlaanderen en Nederland.

www.nickensimon.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over