De Antwerpse deejay en producer Merdan Taplak (°1983) slaat terug met een frisse popplaat. De elektronische variant weliswaar, bestemd voor club, festival en radio, met dikke baslijnen en catchy teksten. Maar waarom nog een full album maken in deze moeilijke muzikale tijden?

Even terugspoelen naar februari 2012

Merdan Taplak releaset zijn debuutalbum In it for the Honey in een gevulde AB in Brussel. Vier jaar intensief de baan op met zijn toenmalige Orkestar-band heeft geloond: Merdans live reputatie is gekend en hij nestelt zichzelf in België tussen de gevestigde waarden. Een zomeranthem voor Studio Brussel, een plekje op 's lands coolste podia en releases op buitenlandse labels motiveren hem om tussendoor te blijven werken aan nieuw materiaal.

Et voilà, na drie (!) jaar achter de knoppen is Merdan Taplak terug van nooit weggeweest. Waar vindt de deejay uit Antwer- pen nog de behoefte om een volledig album te maken? De muziekmarkt verandert met de dag en de crisis slaat toe op de festivalmarkt. Wel, Merdan Taplak deejayt al sinds zijn 15e en heeft intussen wel wat watertjes doorzwommen. Hij is gekend als een muzikale kameleon en heeft verschillende genres zien komen en gaan. Hij begrijpt het métier en is tegelijk erg geboeid door de nieuwe ontwikkelingen. Liever dan zich er tegen af te zetten, omarmt hij de nieuwe dancegenres en maakt hij er zijn eigen interpretatie van.

Imperial dancefloor material

Dus Merdan Taplak heeft zich opnieuw uitgevonden, met whatevertronica van de nieuwe lichting en popmuziek uit alle windstreken. Omdat elke goeie popsong, ongeacht het aantal beats per minute, luidkeels schreeuwt: ‘Dans!’ Anything goes, zolang de beats maar bonken en de bassen vonken. En de vlag die deze eclectische lading dekt? Imperial Dancefloor Material.

Geen prefab bandwerk uit zielloos plastic, maar met liefde voor het ambacht gedagdroom- de tunes. Keizerlijk dansvloer- voer uit alle windstreken, met de hand geselecteerd door Merdan Taplak, dienaar van de nacht. At your service.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over