Chromeo cover

Op vrijdag 18 april verschijnt ‘White Women’, het nieuwe studioalbum van Montreal/New York electro-funk duo Chromeo.  Met de eerste single uit het album, ‘Come Alive’, weet het tweetal alvast de anticipatie hoog te houden!

Het is van 2010 en ‘Business Casual’ geleden dat er nog studiowerk van Chromeo uitkwam en uit de eerste voorbeluisteringen blijkt dat het album bulkt van de four-on-the-floor, feelgood discosongs, inclusief speelse synthesizers, staccato gitaarlicks en gierende vocoders.

Het duo bestaat uit Patrick Gemayel (P-Thugg) en Dave Macklovitch (Dave 1, tevens broer van A-trak). Met de eerste van Arabische komaf en de tweede met Joodse achtergrond, zegt het duo schertsend wel eens dat zij “the only succesful Arab/Jewish partnership since the dawn of human culture” zijn. 

De invloeden op ‘White Women’ zijn volgens Chromeo afkomstig van bekende popgroepen zoals ELO, ABBA en de Bee Gees.  Ook de smeuïge synths en even aangename basgitaren zijn van de partij, alsook hun gekende, zwoele vocals.

Voor de eerste single  Come Alive heeft het duo de hulp ingeschakeld van producer en zanger Toro Y Moi. Beluister de nieuwe single hieronder via Soundcloud of via Pitchfork.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over