De keuze van Marcel Vanthilt en Johan Heldenbergh

Marcel Vanthilt presenteert vanaf 8 januari elke dinsdagavond Closing time hifi op Radio 1. Daarin selecteert de televisiepresentator elke week zijn favoriete muziek uit de beginperiode van de high fidelity. En op zondag serveert acteur Johan Heldenbergh zijn favoriete countryplaten. Vanaf 13 januari deelt hij zijn passie voor bluegrass met de luisteraars van Radio 1.

Closing time hifi
De dinsdageditie van Closing time is in handen van muzikant en televisiepresentator Marcel Vanthilt.

“ Ik doe vanaf dinsdag 8 januari jouw oren glunderen. Samen met de stereofonie deed de high-fidelity zijn intrede aan het begin van de jaren vijftig. Hifi betekende toen: een groots geluid, een geweldige klank, alsof je midden in het orkest stond, zo helder, zo heerlijk, zo hifi. Die knisperende helderheid horen de luisteraars in Closing time hifi. Met orkestmuziek van Les Baxter of Billy May. Of televisietunes van John Barry of Ron Leaper. Latin mambo van Perez Prado, Hawaiaanse ukeleledeuntjes, hartverscheurende country, plus zelfs Bobbejaan Schoepen en Jo Leemans. Kortom, alles wat niet rock & roll was, tussen 1945 en 1965, maar toch overal tot hifi-vreugde leidde.”

Closing time hifi, elke dinsdag vanaf 8 januari van 23 tot 24 uur

Closing time country
De zondageditie van Closing time laaft zich vanaf 13 januari aan countrymuziek. Want sinds de succesfilm The Broken Circle Breakdown is de ‘white gospel' aan een kleine heropleving bezig.

En wie is beter geplaatst om de muziek samen te stellen en het programma te presenteren dan hoofdrolspeler Johan Heldenbergh? Hij stak de hele filmcrew aan met zijn passie voor bluegrass.

Veerle Baetens, die samen met Heldenbergh de hoofdrol speelt: "Het is intense muziek en ze gaat vaak over verlies, afscheid nemen. Ze raakt je in je ziel."

En volgens Heldenbergh heeft de muziek dezelfde functie als humor: het mag niet allemaal kommer en kwel zijn.

Closing time country, elke zondag vanaf 13 januari van 23 tot 24 uur

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: