Tom Van Tongerloo
Coone - Global Dedication

Coone begon zijn reis 12 jaar geleden, wanneer hij zijn hart verloor aan harde muziek en harde beats. Zijn enorme toewijding is tot op de dag van vandaag nog steeds niet verbroken. Zijn grootste passie is muziek en dat deelt hij met familie, vrienden en ieder van ons. Zijn inzet voor hardstyle muziek is zo groot en intens waardoor de wereld plotseling zo klein lijkt. Hij brengt de wereld samen door zijn ‘Global Dedication’ album en tour.

‘Global Dedication’ is ontstaan uit een samenwerking tussen de labels Dirty Workz van Coone en Dim Mak van Steve Aoki. Het is deze samenwerking die nodig was om hardstyle muziek een duw in de rug te geven, richting de US, en om zo tevens de rest van de wereld te bereiken, of beter gezegd: te veroveren! Zo volgde er, na de succesvolle lancering van Coone’s ‘Global Dedication’-album, een wereldtour in steden als: Orlando (USA), New York (USA), Tallinn (Estland) en Eindhoven (Nederland). Een tour waarvan het einde nog lang niet in zicht is.

Het album bevat 15 tracks en gaat van start met een ‘Global Dedication’-intro waarin Coone zijn jarenlange passie blootlegt. Met slechts twee solo nummers van hemzelf, o.a. het melodieuze nummer ‘Magical’ en de wat hardere ‘I Have Seen’, wordt het album verder omver geblazen door een hoop stevige samenwerkingen uit de hardere scène.

De strakke lyrics van K19 uit het nummer ‘Times Gettin Hard’, gecombineerd met de krachtige kicks en de euforische melodie, maken van het openingsnummer meteen een knaller van formaat. Hiermee wordt de toon voor de rest van het album meteen gezet. Ook over het nummer ‘Ready For Life’ niets dan lof. Isaac en Popr3b3l zorgen voor een pareltje die menig events zal doen daveren op zijn grondvesten. Het nummer ‘Travelling (Da Tweekaz remix)’ van zijn vorige album The Challenge wordt dan weer in een nieuw jasje gestoken door Scope DJ, wat een aardig resultaat met zich teweeg brengt, en de Londense Chris Madin mocht zijn stem verheffen bij het nummer ‘Our Fairytale’.

En of dit allemaal nog niet genoeg is, staan er nog samenwerkingen met Hard Driver, Zany, Wildstylez, Substance One en Frontliner geprogrammeerd. Naar het einde toe, krijgen de tracks een wat rauwere kant. Wat de opbouw van dit album zeker ten goede komt.

Niet alleen voor de fans van Coone of de die-hard hardstyle fans is dit een aanrader. Ook voor zij die nieuwe dingen willen ontdekken, in een voor hun misschien onbekend genre, kan dit uitermate bevallen dankzij de internationalisering van beide labels. Per slot van rekening is dit onze ‘Global Dedication’! (TVT)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: