Het geluid van spelende kinderen in het park. Van ontluikende liefdes op een warme avond. Hoop op een betere en mooiere toekomst.

Zomer.

Het geluid van oproer op straat. Van angst en haat. Het geluid van een politiestaat.

Zomersongs zijn één van de grote clichés (of vaste waarden, zo je wilt) in de muziek. Ook het Engelse trio Miraculous Mule maakt zich er schuldig aan met zijn nieuwe 'double A-single' Sound of the Summer/Where Monsters Lead. Echter wél met een David Lynchiaanse twist. Muzikaal geworteld in de de sixties begint het licht-psychedelische Sound of the Summer met een zomers gitaartje a la Jimi Hendrix en The Isley Brothers. Maar dan pakken donkere wolken zich samen en eindigt de broeierige zomerse dag in opstand, geweld en politie-onderdrukking. De gelijknamige video wordt sinds zojuist gehost op Never Mind The Hype.

Single Sound of the Summer/Where Monsters Lead (dubbele A-zijde)

Sound Of The Summer is samen met Where Monsters Lead de eerste dubbele single van het nieuwe studio-album Two Tonne Testimony dat op 4 november 2016 verschijnt via Bronze Rat Records -het platenlabel dat onder meer Jon Spencer en Seasick Steve onderdak biedt. Ook die andere A-track, Where Monsters Lead, heeft een (politiek-maatschappelijk geëngageerd) verhaal. Het nummer werd namelijk twee jaar geleden geschreven als aanklacht tegen demagogen die vermomd als politici hun electoraat naar de afgrond leiden. Het thema blijkt actueler dan ooit. Enter Brexit.

Miraculous Mule

Miraculous Mule staat vooral te boek vanwege zijn eclectische karakter: country gothic, swamp/deltablues, gospel, bluesrock, psychedelic soul, beat en funk. Inmiddels is de band een muzikale stijlwijziging verder en domineren op het nieuwe album Two Tonne Testimony vooral (psychedelische) (space)rocksongs.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over