De nieuwe Belgische band The HAPPY lanceerde eind november hun eerste single ‘WALKMAN’ en geeft die single gratis weg op hun website www.the-happy.be

Bij Walkman hoort ook een live videoclip die werd opgenomen in de Jet Studios in Brussel.
Morgen –woensdag 19 december- is The HAPPY te gast in de Kruitfabriek op Vier waar ze Walkman voor het eerst live zullen spelen voor een publiek.

Vandaag lanceert The HAPPY een tweede videoclip uit die live sessie in de Jet Studios: Blink Of An Eye. Bekijk de live video van Blink Of An Eye hier: http://www.youtube.com/watch?v=Ql7FbWOYVfo

THE HAPPY ontstond bijna een jaar geleden toen vijf muzikanten in de Gentse smeltkroeg van invloeden en inspiratie samenkwamen om hun liefde voor vintage muziekinstrumenten en vinyl platencollecties te delen. Gaandeweg bleek de samenkomst een vruchtbare bron voor een gloednieuw project met nieuwe nummers en zelfs een nieuw muziekgenre voor België: ‘death pop’.

Gedurende de maanden die volgden schreven de leden van THE HAPPY een pak songs die ze vervolgens opnamen en op geheime podia uitprobeerden. Een nieuwe band zijn ze dus zeker, onervaren allerminst. Wie naar de live videoclip van ‘WALKMAN’ kijkt, herkent ongetwijfeld de master of strings van Das Pop, Reinhard Vanbergen, de bevallige ritmesectie van Daan e.v.a., Isolde Lasoen, en de toetseniste en backing zangeres van Isbells, Naima Joris. Voeg daarbij de uiterst getalenteerde Charlotte Caluwaerts & Janne Vanneste en het plot is compleet.

Met ‘Walkman’ toont THE HAPPY hun eerste exploot aan de wereld en volgend jaar volgt er veel meer. Op 15 maart 2013 brengt de groep hun album uit maar wie daarop een tweede ‘Walkman’ verwacht heeft het mis. De eerste langspeler van THE HAPPY wordt een mix van stijlen en invloeden met één constante: 4 getalenteerde zangeressen/muzikanten en 1 master of ceremony die popmuziek naar een nieuwe dimensie willen brengen. De tijd zal uitwijzen hoe die nieuwe dimensie klinkt.

Volg THE HAPPY op facebook: http://www.facebook.com/thehappybelgium
Download ‘WALKMAN’ gratis: www.the-happy.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: