Société Anonyme heeft een nieuwe single uit, Never Going Back. De song is de voorloper van het het titelloze debuutalbum dat op 15 maart in eigen beheer uitkomt. Die dag lanceert de Antwerpse groep het album op een showcase in Arenberg. Vanaf dan ook beschikbaar op iTunes, Apple Music, Spotify, Deezer en op cd in de betere muziekhandel.

Bij de single hoort ook een clip, een nostalgische trip naar het Venice Beach van begin jaren '80. Aanstekelijke beelden, gevonden in een duistere hoek van het www, die naadloos 'blenden' met de energieke sfeer van het nummer.

Met een reeks rauwe soulfulle demo’s in de hand klopte Société Anonyme aan bij Nicolas Rombouts (ex-Dez Mona). Hij verzekerde als producer de warme crispy gloed van hun debuut.

De ritmesectie, de keys en de gitaren van het negen nummers tellende album stonden er op 3 dagen op in Studio Caporal (sfeerbeelden). Dit zonder overdubs, en samen in 1 ruimte om zo de live-sound van de groep te vrijwaren. Marc De Maeseneer en Yves Fernandez Solino (Lady Linn, The Whodads) namen achteraf de snedige blazerspartijen voor hun rekening. Zanger Nathan Ambach trok tot slot aan het andere eind van de wereld in Kaapstad de studio in met Graham Ward (Tom Jones) om de vocalen op te nemen, wat ontegensprekelijk voor een zomerse vibe op het album zorgt. Up-tempo-poppy-grooves, oude school-soul, en melancholische soundtracks voor lome strandwandelingen wisselen elkaar af, maar oordeel vooral zelf. De 'anonieme' maskers in het art-work zijn van de hand van kunstenaar Jelle Spruyt.

Société Anonyme gaat op tour met deze plaat, cd-voorstellingen in Arenberg (15/3), in Opglabbeek (17/3), en ook naar de festivals, Vuurwerk (1/5), en Festiveuzzel (6/5) . Meer data worden binnenkort bekend gemaakt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: