Ook gisteren keek Vlaanderen massaal naar Eurosong en zag Sil en Yass de tickets voor de grote finale op 16 maart in het Antwerpse Sportpaleis in de wacht slepen. Vanaf nu zijn de nieuwe nummers van de vier halve finalisten ook verkrijgbaar via Itunes.

In het r&b-getinte ‘Chasing rainbows’ (Bernd Klimpel, Dimitri Ehrlich, Lauren Amaris) maakt topzangeres Axeela komaf met haar ex-vriendje. De auteurs van het nummer werkten eerder al samen met Sarah Connor, Moby en Westlife. Producer Simon Le Saint toert momenteel de wereld rond met Stromae. Singer-songwriter Yass blikt terug op zijn dakloos bestaan in Parijs in het beklijvende ‘Need you tonight’ (Yass Smaali, Yves Gaillard, Hicklin, Palmen, Blackman). Componist Ashley Hicklin, één van de mannen achter ‘Me and my guitar’, schreef mee aan dit nummer. Man achter de knoppen was Yves Gaillard.

Sil keert haar ziel binnenstebuiten in het wondermooie ‘What’s the time in Tokyo’ (Marcella Detroit, Marcus Winther-John, Paul Drew, Greig Watts, Pete Barringer). In deze emotionele ballade, geproduceerd door David Poltrock) bewandelt de gewezen zangeres van danceproject Sylver nieuwe wegen en dat smaakt naar meer. De prijs voor het meest aanstekelijke nummer is weggelegd voor 2 Fabiola feat. Loredana met “She’s after my piano”. In deze dancefloor filler staat het spel van de verleiding op een ludieke manier centraal. Serge Ramaekers stond in voor de productie.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: