Vorig jaar maart bracht Therapy? de alom geprezen nieuwe cd Disquiet uit met als eerste single Still Hurts. Het Noord-Ierse trio Andy Cairns (zang & gitaar), bassist Michael McKeegan en drummer Neil Cooper gaf in 2015 vervolgens een aantal zeer bevlogen shows in de Benelux waaronder op Vestrock en op Paaspop.

Op 15 april 2016 is het tijd voor een derde single van Disquiet, die als 4 track EP verschijnt (digitaal en als [gelimiteerde] cd) met de volgende tracks: Tides (album versie); de nieuwe songs Smile or Die; Slippies - plus een speciale remix van Therapy’s klassieker Insecurity door industrial/electro producer Pitchphase. Teamrock.com had vorige week de online primeur van de nieuwe video, waar frontman Andy Cairns onder meer de invloed van schrijver Samuel Beckett als inspiratie noemt.

De Soundcloud link naar Tides (voor embedding op sites) staat hier. De gelijknamige nieuwe (grimmige) video staat sinds vorige week op YouTube.

Radio airplay & interviews

Alle 4 tracks van de nieuwe EP in MP3- of WAV-formaat zijn via Aces High Promotion beschikbaar voor radio airplay. Therapy? zelf is ook beschikbaar voor ([live] radio)-interviews. De fysieke gelimiteerde EP wordt op aanvraag verstuurd voor bijvoorbeeld een recensie, airplay en/of andere (online) publicaties.

Therapy? 1989-2016

In 1989 opgericht in Noord-Ierland bleken gevoelens van vervreemding, frustratie en ontwrichting voor Therapy? een uitstekende inspiratiebron. Het gevoel van achterdocht en verwarring dat deze eigenwijze band als buitenstaander en eeuwige underdog sinds het begin van zijn carrière voelde en verwoordde in zijn muziek, songteksten en video’s sluit nog immer bij de huidige tijdsgeest aan. Gecombineerd met een inktzwart en idosyncratisch wereldbeeld kreeg Therapy? de reputatie van één van de meest eigenwijze, compromisloze, creatieve en onafhankelijke bands van zijn generatie.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over