Thalien Claes

Zaterdagavond was er weer heel wat gitaargeweld in Trix Club. De “Node Tour”, genaamd naar het recentste album van Northlane, vond hier namelijk plaats. Zij waren dan ook de hoofdact op deze tour. Support kregen ze van Volumes, The Acacia Strain en Hellions.

Starten deden de Australische mannen van Hellions om 19u30. Deze band brengt agressief op hardcore geïnspireerd gitaarwerk, gemixt met punkrockinvloeden en de stem van zanger Dre Faivre. Hierdoor zorgen ze voor een unieke sound dat hen de band Hellions maakt. Het was hun eerste optreden in België en dat viel op. De sfeer was niet op en top en op veel steun van het publiek kon de band niet rekenen. Geapplaudisseerd werd er wel, maar de gevraagde ‘circle pit’ bleef uit. Dit neemt echter niet weg dat Hellions een coole band is waar we in de toekomst zeker nog van gaan horen.

Up next was The Acacia Strain. Van begin af aan was het al duidelijk dat zij, in tegenstelling tot Hellions, er wel in slaagden om het publiek mee te krijgen. Vanaf de eerste noot vormde er zich een opening in het publiek en werden de eerste ‘moshpits’ gevormd. The Acacia Strain brengt een mix van metalcore en deathcore en werd gesmaakt door het publiek. De sfeer begon er in te komen en nu was het wachten op de volgende band.

Volumes is een Amerikaanse metalcore band uit LA. Het eerste wat opvalt aan deze band is dat zij 2 zangers hebben. Zanger Michael, die normaal voor de screams en de clean vocals zorgt, kon er op deze tour niet bij zijn. Hij werd vervangen door Michael Lessard, zanger van The Contortionist. Zanger Gus zorgde voor de andere screams. Wat mij opviel tijdens de show was dat de clean vocals best goed klonken. Meestal zitten er live redelijk wat valse noten tussen, maar dat was bij deze set eerder beperkt. Ook tijdens deze band was er wel sfeer en werd er meegeroepen door de fans.

Als laatste was dan de Australische band Northlane aan de beurt. Het was de eerste Belgische show van deze band sinds ze nieuwe zanger Marcus hebben. Hij vond het dan ook super dat fans aanwezig waren tijdens de show en de band nog steeds supporten, desondanks de veranderingen. Hun set was een mengeling van oude en nieuwe nummers. De clean vocals vond ik niet altijd goed gebracht en ik hoop dat er verbetering is tegen volgende keer, maar ik zal zeker en vast nog eens gaan kijken.

Ik hoop dan ook dat er meer volk is, want bands als deze verdienen het om voor een volle zaal te spelen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Northlane, Volumes, The Acacia Strain, Hellions
Datum: 
03/10/'15
Locatie: 
Trix