Peter Minnebo

De opnames van VERBORGEN VERLANGEN zijn volop aan de gang. De film wordt een feelgood-movie waarin Astrid Coppens haar eerste (film)hoofdrol vertolkt. Naast haar nemen onder meer Roel Vanderstukken, Mathias Sercu, Dominique Van Malder, Kim Hertogs, Hans Royaards, Janine Bischops, Joke Devynck, Hans Van Cauwenberghe en Tania Kloek eveneens belangrijke rollen voor hun rekening.

Verborgen Verlangen is een romantische komedie met een sterk verhaal. Het gaat niet goed met de uitgeverij van de broers Vincent en Dennis Van Brakel: er wordt geen boek meer verkocht! Maar alles verandert wanneer ze twee nieuwe manuscripten in handen krijgen: ‘Verborgen Verlangen’, een literair meesterwerk van de mensenschuwe Herman Schotte én een prulwerkje van een zekere Louise, een zeer aantrekkelijke schoenenverkoopster.

Het Frontview team streek afgelopen donderdag neer in een exclusief vakantiehuis in Malmédy, waar scène 42 ingeblikt werd. Louise (Astrid Coppens) geeft hier in deze scène toe dat ze het boek nog niet gelezen heeft. Astrid heeft ondertussen haar pussywagon al lang gedumpt en bewijst zich met het serieuzere acteerwerk. Scène 42 wordt die dag wel 20 keer gespeeld, Astrid acteert feilloos, met minieme aanwijzingen naar timing toe door de regisseur. Het enige wat ze nog kan afleiden (en waar ze de kriebels van krijgt) zijn enkele vliegjes, die onmiddellijk tegen de onverbiddellijke mepper van de crew aanvliegen.

Vincent (Roel Vanderstukken) mag even pauzeren na telkens de tafel te moeten dekken in deze scène, we hebben een chat between the scènes.

Hoe, waar en wanneer studeer je het script in?

Op voorhand is er al een intense lezing, al wat voorbereiding thuis en daarna samen met de andere acteurs. Enkele scènes zijn van tevoren gerepeteerd, ook om elkaar al wat te leren kennen. Je hebt structureel alles reeds goed voorbereid en dan is het vrij eenvoudig om dit de avond voordien nog eens door te nemen.

Is er ruimte voor minimale improvisatie of dient elk woord letterlijk geciteerd?

Er is mogelijkheid tot aanpassingen, improvisatie zou ik dit niet durven noemen. Voor improvisatie is hier geen tijd, vermits de klankmensen bij bepaalde woorden naar een ander acteur moeten uitwijken. Aanpassingen gebeuren meestal tijdens de repetities.

Wat maakt het verschil tussen opname van een soap zoals Familie en een filmset?

Hier wordt veel meer tijd genomen voor alles. Hier wordt met één camera gewerkt, in de studio met 2. Hier is het allemaal wat technischer. Ook dienen we erop te letten dat het iedere keer hetzelfde gespeeld is, zodat het monteren vlot kan verlopen nadien. Op de filmset wordt ook minder volume gedraaid. Als we hier zo’n 8 bladzijden per dag draaien, is dat op de set van Familie het drievoudige.

Het vakantiehuis ziet er prachtig en uniek uit.

Toen ik hier aankwam, besefte ik dat ik hier nogal eens geweest was. Acht jaar geleden was ik hier met Stan Van Samang, onder eenzelfde management. Het vakantiehuis is volledig doorgetrokken in hout, eveneens de kamers en badkamers.

Laat ons even kennismaken met uw personage Vincent.

Vincent heeft het niet gemakkelijk. (lacht) Hij zit in een moeilijke periode van zijn leven. Zijn vrouw is gaan lopen, omdat ze vond dat hij geen knopen kon doorhakken. Dat weegt op hem, dat samen met de professionele miserie,maakt dat hij niet zo goed in zijn vel zit.

Welke opnamelocatie of scène heeft tot hiertoe reeds indruk gemaakt? Hoe bevalt het hier?

Ja , de uitgeverij (gebouw in Kapellen), is een heel tof gebouw. Welke architect zou dit eigenlijk ontowrpen hebben? Het viel me direct op , vermits ikzelf hieromtrent ook wel wat actief was. (programma ‘Baksteen in de maag’). Ook het Plantin Moretusmuseum was indrukwekkend. Ne Rubens van dichtbij zien ,is toch ook indrukwekkend. We zijn nu 2 maanden aan het draaien en je komt wel eens ergens.

Is er naast het acteren nog plaats voor zingen?

Zeker, deze zomer zijn we redelijk aan het spelen. De Corsari’s doen het goed, nog altijd. Dit jaar heb ik een nieuw project ‘Slagerij Vanderstukken’, Nederlandstalig. Het was eerst een testfase van 7 optredens en dat is goed bevonden, daar gaan we ook mee door. Voorlopig geen muzikale studio-opnames, ik ben reeds blij met mijn 2 albums die ik heb mogen maken in het verleden. Maar ik sta nog altijd graag op het podium.

Momenteel bezig met andere professionele aktiviteiten of voorbereidingen?

Nee, ik wil het even rustig aandoen, na deze filmopnames. Ik ga effectief even weg. Vanaf half augustus probeer ik het efkes bij Familie te houden.

Verborgen Verlangen gaat eind november in première.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: