Eerder dropte de band al een eerste song uit hun nieuwe plaat getiteld ‘I Don’t Need It’. De bijhorende video van deze catchy indierock song kan je hier bekijken. Of bekijk de mooie akoestische opname van de single hier.

‘YISS YISS’ werd geproducet door Floris De Decker (FFA) en eerder dit jaar opgenomen in de Number Nine Studios in Gent. De plaat komt uit onder Slick Noise Records in distributie bij V2.

Floris De Decker : "Een wall of sound van shoegaze nineties gitaren en toch pop. Ergens tussen Yuck, Smashing Pumpkins en Dinosaur Jr.”

Arquettes debuteerden in 2007 met hun eerste self-titled mini-album, geproducet door Pascal Deweze (Metal Molly, Sukilove). Mede door het succes van singles als ‘It’s a Relief’ en ‘Feehler’ schopten ze het datzelfde jaar tot op het podium van Pukkelpop, Boomtown en de Ancienne Belgique. In 2010 braken ze pas echt door met hun single ‘Gutters’, uit hun eerste full-album ‘Wave On’. Het nummer stond verschillende weken in De Afrekening en haalde zelfs de 4e plaats in deze lijst. Ook Mounting en Crafty deden het erg goed in diezelfde lijst. Een jaar later werd Arquettes één van de 4 finalisten van de Poulains - voorloper van de Nieuwe Lichting op Studio Brussel - en kon samen met The Sore Losers, Marble Sounds en Little Trouble Kids hun beste beentje voorzetten op de slotshow in de Main Hall van de Ancienne Belgique.

Zanger Koen Wijnant geeft tekst en uitleg over YISS YIS: "Als er iets is wat we geleerd hadden na ons debuut Wave On, dan was het wel dat we terug wilden naar een organische sound. Geen eindeloos geprogrammeer, geen samples of laptops, maar back to basics: drums, bas, gitaren en een handvol stemmen. Niemand beter om ons in dat plan bij te staan dan producer Floris De Decker (FFA). De less-is-more aanpak werd doorgedreven vanaf de demo’s, maar ook in de productie en mix van het hele album. Alle balast moest eraan geloven en dat zorgde niet alleen voor ademruimte in de opbouw van de plaat, maar ook in de songs zelf. Het resultaat: 10 tracks die smeken om live gespeeld te worden en overeind blijven in de meest basic setting. Oh, en de titel? Iets tussen zelfrelativering, 200 meningen over hoe je tweede plaat moet klinken en uiteindelijk toch je eigen zin doen; YISS YISS.”

Live

  • 12/02 We Are Open (Muziekcentrum Trix), Antwerpen
  • 03/03 Charlatan, Gent
  • 18/04 Het Depot, Leuven

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over