Gisteren, 7 oktober, vond in de Handelsbeurs de benefiet ten voordele van vluchtelingenwerk plaats. Flip Kowlier bracht samen met ‘t Hof van Commerce, Gabriel Rios, Brihang, Tourist Lemc, Coely, Raymond van het Groenewoud, Daan en Isolde Lasoen een avond vol warme muziek. Gesteund door de organisaties Democrazy, Handelsbeurs Concertzaal en Busker.

800 mensen kochten tickets voor het concert. Samen met de drankomzet geschonken door Brasserie Ha' is dit initiatief goed voor €17 115,50. De opbrengst van dit benefietconcert gaat integraal naar Vluchtelingenwerk vzw.

Els Keytsman - directeur van Vluchtelingenwerk Vlaanderen: Vluchtelingenwerk is erg blij met deze mooie opbrengst! Het betekent veel voor ons dat al deze mensen op deze benefiet hun solidariteit voor vluchtelingen komen tonen. Met de opbrengst kunnen we meer asielzoekers helpen in ons Startpunt in Brussel. Daar ontvangen we onder de middag asielzoekers op hun eerste dag in België. Ze kunnen er tot rust komen na hun gevaarlijke en vermoeiende vlucht naar Europa. Bij een kom soep krijgen ze er van ons belangrijke eerste informatie naar een nieuwe en veilig leven in België.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: