‘Dood van een Schaduw’, de kortfilm van Tom Van Avermaet met Matthias Schoenaerts in de hoofdrol, staat op de shortlist voor de Oscars. Hij is daarmee een van de elf kortfilms die kans maken op de Oscar voor beste korte film. Dat heeft de Academy of Motion Picture Arts and Sciences deze nacht bekendgemaakt.

Uit deze lijst worden op 10 januari drie tot vijf genomineerden geselecteerd. Wie uiteindelijk de Oscar voor beste korte film wint, weten we in de nacht van 24 februari.

‘Dood van een Schaduw’ opende samen met ‘The Broken Circle Breakdown’ het 39e Filmfestival Gent, in aanwezigheid van regisseur Tom Van Avermaet, producent Ellen De Waele (Serendipity Films) en acteurs Matthias Schoenaerts en Laura Verlinden.

De kortffilm vertelt het verhaal van een soldaat, Nathan Rijckx, die gestorven is tijdens WO I. Een vreemde verzamelaar heeft zijn schaduw gevangen en geeft hem een nieuwe kans tot leven in ruil voor het vangen van 10.000 schaduwen.

De kortfilm kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds en de Belgische Tax Shelter. ‘Dood van een Schaduw’ won eerder al prijzen in Valladolid (Spanje), Hollywood (LA Shorts Fest) en Los Angeles (AFI Los Angeles) en is intussen vertoond op verschillende internationale filmfestivals.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: