Maandag 13 januari zijn in Gent de opnames van Trouw met mij, de tweede langspeelfilm van regisseur Kadir Balci, gestart. De film vertelt het verhaal van Jurgen Vindevogel en Sibel Koç, dolverliefd en van plan om te trouwen. Alleen heeft de familie daar ook nog iets over te zeggen ... TROUW MET MIJ is een komedie over friet en baklava, over trouwen en vertrouwen, over Vlaamse nuchterheid en Oosters temperament. De film wordt geproduceerd door Dries Phlypo en Jean-Claude Van Rijckeghem van productiehuis A Private View in co-productie met Marion Hänsel van Man’s Films. De opnames lopen van 13 januari tot 14 februari en vinden plaats in en rond Gent.

Kadir Balci werd bij het grote publiek in 2011 bekend dank zij zijn debuutfilm TURQUAZE. Voor Trouw met mij klopte scenarist/producent Jean-Claude Van Rijckeghem aan bij Kadir met een idee rond een trouwfeest tussen een Turkse jonge vrouw en een Vlaamse man in het Gentse. In het najaar van 2013 startten de audities en uit de meer dan tweehonderd kandidaten werden een dozijn mensen geselecteerd die vijf weken lang een acteerworkshop volgden onder leiding van actrice Lies Pauwels. Na afloop van die workshops werden de rollen toegekend en startten uitvoerige repetities. De hoofdrollen worden vertolkt door Dries De Sutter (Jurgen) en Sirin Zahed (Sibel). Ook de broer van Kadir, Burak Balci, die zijn debuut maakte in Turquaze is terug van de partij als Kemal. Verder spelen Rudy Delhem (Harry) en Anouk David (Marie- Jeanne) mee. De Turkse rollen worden o.a. vertolkt door Cenk Aykas (Eray) en Dilek Diltemiz (Gül).

Kadir wordt omringd door een ploeg professionals uit de Belgische film. D.O.P. is Ruben Impens (Broken Circle Breakdown, Aanrijding in Moscou, Turquaze) en de montage door Alain Dessauvage (Rundskop, Aanrijding in Moscou). De film wordt gemaakt met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, VRT, Stad Gent, MEDIA, de Franse Gemeenschap, Telenet en de Tax Shelter partners via Casa Kafka.

Trouw met mij wordt verdeeld door Paradiso Filmed Entertainment en komt in januari 2015 uit in de bioscoop.

Het verhaal

JURGEN VINDEVOGEL, leraar L.O., heeft zijn knappe collega, juf SIBEL KOÇ, na een korte affaire ten huwelijk gevraagd.

Voor de ouders van beide twintigers komt de trouw als een complete verrassing. Jurgen is het enig kind van MARIE-JEANNE en HARRY. Ze snappen niet waarom Jurgen zijn vorige vriendin liet zitten voor een collega. KEMAL, de broer van Sibel, is geërgerd door zijn impulsieve zus. Hij is overtuigd dat haar huwelijk niet lang zal duren. Na haar eerste trouw kwam Sibel immers met hangende pootjes naar haar familie terug.

Maar Sibel en Jurgen zijn smoorverliefd en kijken dan ook enorm uit naar een prachtig trouwfeest. Het zal de schoonste dag van hun leven worden! Echter, dat is buiten de druk, de verwachtingen en de twijfels van hun families gerekend. Wordt het écht de schoonste dag van hun leven? Of trouwen Jurgen en Sibel niet alleen met elkaar maar met de hele familie?

Trouw met mij is een warme komedie over een heel bijzonder trouwfeest. 

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: