Op woensdag 25 juni zakt Bert Ostyn af naar Nijdrop. In het kader van zijn gloednieuwe soloplaat doet de Gentenaar Nijdrop nu als eerste aan.

Bert Ostyn van Absynthe Minded, maar nu met de grote O van solo. Want na elf jaar broederschap, vijf albums en vele, vele concerten krijgt Absynthe Minded haar welverdiende rust. En terwijl de groep op krachten komt – voor de goede verstaanders: er is dus geen sprake van een split – verkent de frontman met een radicale draai aan het roer nieuwe muzikale horizonten. 

‘Vergelijk het met op kot gaan’, aldus Ostyn. ‘Je familie en je thuis zijn er nog, maar je hebt wel de volledige vrijheid van even alleen te wonen’. Wat Bert niet doet met zijn vrijheid: een akoestische gitaar omgorden en de voorspelbare piste kiezen. Wat Ostyn wel doet met zijn vrijheid: Veel beats. Veel synths. Diep een andere klankenwereld in. ‘Om al met referenties te strooien is het te vroeg’, zegt Ostyn over het soloalbum dat volgend jaar zal verschijnen, ‘maar het zal meer op grooves gebaseerd zijn. Ik spiegel me nergens aan, ik wil vooral mijn goesting doen’.

Wat Ostyn niet doet met zijn goesting: ‘Trage songs. Er zal geen enkele ballad te vinden zijn op de plaat’. Wat Bert wel doet met zijn goesting: ‘Uptempo songs. Elektronischer. Knippen en plakken’.

Schaar en tape deelde Ostyn met producer Luuk Cox, alias Shameboy. Ze kregen in studio C van het Brusselse ICP af en toe bezoek, onder meer van Jean Marie Aerts, en Simon Segers van De Beren Gieren. Ze brachten gitaren en drums mee. Er passeerde ook een strijkkwartet. En dan maar knippen en plakken. ‘De geeks zullen tevreden zijn’, weet Ostyn, ‘we hebben veel obscure, analoge speeltjes gebruikt op de plaat’.

Wat Bert niet heeft voor de plaat: een titel. Wat Ostyn wel heeft voor de plaat: een liveband. ‘Ik zal bas spelen in de groepsbezetting’, verklapt Ostyn. Met de grote O van ongelooflijk veel goesting. Op zichzelf. Ontplooien. Ommekeer.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Ostyn
Datum: 
Woensdag 25 juni 2014
Locatie: 
Nijdrop, Opwijk

Reservatie:

Meer over