Ozark Henry brengt vandaag zijn nieuw album 'Paramount' uit dat hij opnam met het Nationaal Orkest van België.

Een unieke kruisbestuiving tussen pop en klassieke muziek van de allerhoogste kwaliteit! Voor het eerst in zijn bestaan brengt het Nationaal Orkest van België hulde aan het repertoire van een niet-klassieke artiest. Het gerenommeerde symfonieorkest vroeg Ozark Henry om een album samen te stellen dat zijn verleden, heden en toekomst weerspiegelt. Het resultaat is een monumentaal carrière overzicht aangevuld met 4 gloednieuwe nummers, allemaal heel apart gearrangeerd voor het orkest.

'Paramount' is bovendien het eerste Belgische album ooit dat in de allerhoogste muziek standaarden is gemastered. 9.1 Auro 3D recording, mixing en mastering is een wereldprimeur voor een Belgisch muziek album en brengt de audio ervaring op topniveau. Een ultieme 3D geluidsbeleving van muziek wordt hiermee mogelijk.

Het album ‘Paramount’ is vanaf vandaag beschikbaar in 3 fysieke formaten: CD, dubbel-LP (incl CD) en Pure Audio Blu-Ray (incl 5.1 en Auro 9.1 audio). ‘Paramount’ is ook digitaal beschikbaar op iTunes, Spotify en Deezer.

Donderdagavond stelden Ozark Henry en het Nationaal Orkest van België ‘Paramount’ voor op de concert première in de Bozar. Een avond die men daar niet snel zal vergeten want de intense schoonheid van deze samenwerking live meemaken is een unieke belevenis! Het publiek bejubelde Ozark Henry en het orkest met tal van staande ovaties.

In maart staan er nog 2 uitverkochte concerten op het programma:

  • Donderdag 12/03/2015 - 20:00 - Palais des Beaux-Arts, Charleroi
  • Vrijdag 13/03/2015 - 20:00 - Casino Kursaal, Oostende

Een extra concert op 27 november in de Lotto Arena werd onlangs aangekondigd.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: