Ozark Henry komt naar Nijdrop op 1 juni. Zijn laatste album ‘Stay Gold’, werd zijn meest persoonlijke. PietGoddaer keerde zich terug in zichzelf, ging op zoek naar zijn eigen taal en schreef, speelde en producete alles alleen, heel intuïtief.

Het resultaat is eerlijk en kwetsbaar, maar bleek meer dan ooit een universele snaar te raken. In eigen land scoorde Ozark Henry zijn grootste succes ooit met de single ‘I’m Your Sacrifice’, het album ging platinum en hij moest enkel Stromae laten voorgaan in het rijtje van meest gedownloade Belgische artiesten. MTV zette hem op de shortlist van ‘Best Belgian Act’ en Koning Filip nodigde hem uit op het paleis voor een concert.  

De vonk sloeg over naar Italië, waar de single weken lang bovenaan de charts prijkte. Duitsland volgde, en nadien ook de rest van Europa. Momenteel zet de veroveringstocht zich verder in Engeland, Australië, Amerika en Afrika. Ook in de liveshows keert Ozark Henry terug naar zijn roots. Kleine bezetting, veel instrumenten. Een muzikale trip langs licht en donker, akoestisch en electronisch. Het podium als laboratiorium.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Ozark Henry
Datum: 
1 juni 2014
Locatie: 
Nijdrop, Opwijk

Reservatie:

Meer over