‘Het beste sinds The Libertines, de redders van de Britse gitaarmuziek, de opvolger van The Vaccines en Arctic Monkeys!’ Toen single ‘Best Of Friends’ vorig jaar werd opgepikt door de Britse media vlogen de superlatieven de jonge snaken van Palma Violets om de oren. Ze werden prompt genomineerd voor het prestigieuze BBC’s Sound Of 2013 (naast o.a. HAIM, CHVRCHES, AlunaGeorge en Savages) en NME bombardeerde ‘Best Of Friends’ als de song van 2012 voor tracks van Jessie Ware, Jack White en Jake Bugg. De hypemeter helemaal in het rood en dat zonder debuutalbum op de cv!

Voor die eerste plaat werd de hulp van Steve Mackey, bassist van het onlangs verrezen Pulp en producer van M.I.A., Florence + the Machine en Willy Moon, ingeroepen om de ratelende rock ‘n’ roll, Libertines-achtige samenzang, rammende drums en in reverb en fuzz gedrenkte gitaren te polijsten tot plaatwaardig materiaal. ‘180’ via label Roughtrade (The Strokes, Babyshambles) kreeg een onderscheiding van zowat alle invloedrijke criticasters als Mojo, Q Magazine, BBC Music en Pitchfork met vergelijkingen richting The Clash, The Velvet Underground, The Doors (het orgeltje van secret weapon Pete Mayhew!), Echo & The Bunnymen en The Who erbovenop!

“Schoon lijstje namedropping”, hoor ik u zo denken, maar hoe zit het live? Wel, na het eerste concert op Belgische bodem stond het kot, zijnde de Gentse Charlatan, volledig op zijn kop! “Olie op het laaiende vuur, dit was zo één van die optredens die ons nog erg lang zal bijblijven” stond achteraf te lezen op Damusic en Musiczine sprak zelfs over “de avond van de doorbraak op Belgische bodem van een bevlogen en onbezonnen Palma Violets”. Jong, wild en volle goesting om de boel af te breken, zo hebben we ze graag. Krijgt Palma Violets ook jullie op de knieën?

Palma Violets
Zondag 3 november, 20u
Ancienne Belgique, Brussel
Start ticketverkoop: Maandag 8 juli om 11u
Tickets via de Ancienne Belgique: 02 548 24 24 of www.abconcerts.be & via Proximus Go For Music: www.proximusgoformusic.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: