Met headliner Hatebreed en Agnostic Front heeft hardcorefestijn Persistence Tour de eerste twee acts voor 2013 vastgelegd. Deze jaarlijkse happening doet op 20 januari Nederland aan en zal exclusief neerstrijken in 013.

De Persistence Tour is hét jaarlijkse evenement voor de liefhebber van hardcore in alle verschijningen. Sinds jaar en dag is het een beproefd recept: grote namen die hun sporen al lang en breed verdiend hebben, aangevuld met jonge honden, hongerig om de hardcorewereld in vuur en vlam te zetten.

De eerste bevestigde acts voor de editie van 2013 liegen er niet om. Hatebreed behoeft weinig introductie; al ruim vijftien jaar maken de metalcoregiganten goede sier met een agressieve, doch pakkende mix van hardcore en metal. De mannen uit New Haven zijn in die tijd ook buiten de grenzen van hardcoreland bekend geworden en graag geziene gasten op de diverse (hoofd)podia van grote festivals. Een waardige headliner.

Ook New York Hardcore-grondlegger Agnostic Front is dit jaar van de partij. De groep rond oerleden Vinnie Stigma (gitaar) en Roger Miret (zang) heeft in de jaren tachtig de blauwdruk gelegd voor alle vormen van hardcore middels debuut-lp ‘Victim In Pain’. Door daarna als een van de eerste groepen ook metalriffs in het bandgeluid te verwerken, is Agnostic Front ook mede-grondlegger van subgenre metalcore.

Hatebreed en Agnostic Front komen niet alleen naar Tilburg. De komende tijd zullen meer namen (waaronder de tweede headliner) bekend gemaakt gaan worden. Houd daarvoor de website van 013 goed in de gaten.

EMP Persistence Tour met o.a. Hatebreed en Agnostic Front
Zondag 20 januari 2013 | aanvang 15:00 | zaal open 14:00
Tickets € 30 (excl. service- en transactiekosten) | Dommelsch Zaal | Voorverkoop vanaf zaterdag 1 september
013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: