© Roland Hermans

Op zaterdag 13 en zondag 14 april 2013 strijkt het internationaal vermaarde schaatsgezelschap Holiday on Ice neer in de Ethias Arena in Hasselt en dat met de gloednieuwe productie 'Speed'. Het wordt een wervelende show want 'Speed' neemt de bezoeker mee in een adembenemende trip die ruim 2 uur in beslag neemt. "'Speed' is een baanbrekende, grensverleggende voorstelling die ingaat tegen zowat alle regels van de kunst. Qua niveau schaatsen echt de allerbeste schaatsers ter wereld mee en het publiek krijgt een show te zien die vooral vooruit gaat," zegt radiomaker en presentator Peter Van de Veire. Hij vormt het gezicht van deze Holiday on Ice 'Speed' campagne en hij krijgt ook een prominente rol volgende maand, tijdens de voorstellingen.

"Ik ben net terug van de repetities in het Duitse Kiel. Het voorbije weekend ben ik daar ontzettend warm opgevangen door het gezelschap van Holiday on Ice. We hebben samen geoefend en vooral ook gekeken naar welke trucjes ik in de voorstelling kan uitvoeren en wat mijn betrokkenheid gaat zijn. Ik kan je verzekeren dat het plezant gaat worden," aldus Van de Veire die er aan toevoegt dat hij – in tegenstelling tot eerdere berichten – zelf niet de schaatsen gaat aanbinden. "De repetities het voorbije weekend met Peter hebben duidelijk gemaakt dat het geen sinecure is om Peter al schaatsend een rol te geven in de voorstelling. Het niveau en de snelheid van Holiday on Ice 'Speed' ligt erg hoog. Uiteraard zal Peter op het ijs verschenen maar in welke gedaante is nog een verrassing voor iedereen," klinkt het bij de organisatie.

Gisteren is Peter Van de Veire op bezoek gegaan in de Bloso ijshal Heuvelkouter van kunstschaatser Kevin Van der Perren. Tussen de drukke repetities door heeft Kevin de nodige tijd vrij gemaakt om Peter nog een aantal tips te geven voor z'n 'Speed' doortochten van volgende maand. "Holiday on Ice is voor mij zeker geen onbekende, integendeel. Ik heb in het verleden al eens mijn medewerking verleend aan het gezelschap en ik kan alleen maar bevestigen dat het voorstellingen zijn op een heel hoog niveau," aldus Van der Perren. Beide heren hebben er een fijne dinsdagmiddag van gemaakt op het ijs. Peter was erg opgetogen dat Kevin hem leerde stoppen op het ijs. "Ik moet zeggen dat ik mij goed uit de voeten kan maken op het ijs. Dat lukt prima, alleen het stoppen is een andere kwestie. Dat lukte mij niet maar Kevin heeft mij een aantal zeer mooie tips en trucjes uitgelegd die mij het allemaal gemakkelijker gaan maken," aldus Peter Van de Veire.

Tickets voor Holiday on Ice ‘Speed’, op zaterdag 13 april (15u00 en 20u00) en zondag 14 april (14u00) in de Ethias Arena in Hasselt kunnen besteld worden via www.teleticketservice.com, www.ethias-arena.be of op 070/345.345 (max. 0,30 EUR/min.).

Meer informatie kan je vinden op http://www.ethias-arena.be/nl/kalender/2012-2013/holiday_on_ice_speed

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: