Sanne Goetschalckx

Het overlijden van de legendarische Lemmy Kilmister betekende ook meteen het einde van het al even legendarische Motörhead. Echter betekent dit geen einde voor de muzikale carrière van Phil Campbell, 31 jaar lang gitarist bij Motörhead. De passie voor Rock’n Roll schuilt nog steeds in hem en dit deelt hij graag met een publiek. Sinds kort doet hij dit samen met zijn 3 zonen Todd, Dane en Tyler en zanger Neil Starr onder de naam Phil Campbell’s All Starr Band.

Om het publiek alvast op te warmen, werd de Belgische band BEUK uitgenodigd. BEUK is een trio uit Brugge die hard rock in het Vlaams brengen. Muzikaal gezien hebben zij hun inspiratie duidelijk gehaald bij bands als Motörhead, Triggerfinger en Peter Pan Speedrock. Als het op hun teksten aankomt, vinden de heren dan weer inspiratie in de dagelijkse dingen. En waar zijn mannen zoal mee bezig? Hun nummers leren dat dit onder andere vrouwen zijn (“Zo Mooi”), het wielrennen (“Strak Plan Jacky”) en het weer (“Supercel”). En omdat ze over de grens te gast waren, hadden ze een Nederlands nummer aan hun setlist toegevoegd: “Poep in je hoofd”. Het publiek wist de show wel te smaken.

Na de opwarming was het tijd voor de hoofdact van de avond. Onder de aanwezigen bevonden zich, aan de bandshirts te zien, duidelijk heel wat Motörhead fans. De verwachting is dat er vele Motörhead nummers zullen passeren, maar beginnen doet de band met hun versie van “Jumpin Jack Flash” van The Rolling Stones. Dit wordt gevolgd door “Nothing up my Sleeve” van Motörhead. Het publiek geraakt gaande weg in de juiste sfeer en ze beginnen zelfs luid mee te zingen.

De zanger, Neil Starr, komt aanvankelijk een beetje verlegen over en lijkt zich te verstoppen achter zijn lange haren, maar gaande weg krijgt hij meer vertrouwen en vooral meer plezier in het optreden. Ook Phil Campbell en zijn zonen amuseren zich tijdens het optreden. Bij sommige langere instrumentale stukken, gaat de zanger even van het podium en op die momenten ben je precies deel van een gezellige jamsessie tussen vader en zijn zonen.

Phil Campbell’s All Starr Band slaagt er ook in om het publiek te verrassen met enkele opvallende covers. Zo brengen ze hun eigen versie van “Nutbush city limits” van Ike en Tina Turner. Er is ook plaats op hun setlist voor een eerbetoon aan David Bowie met een eigen versie van zijn “Heroes”. En bij wijze van nagedachtenis aan Lemmy mocht het machtige “Ace of Spades” ook niet ontbreken.

Veel gebabbeld werd er niet door de band, het draaide vooral om de muziek. Maar uit het weinige dat verteld werd, onthouden we wel de mededeling van Phil Campbell. Hoewel ze op dit ogenblik enkel covers brengen, willen ze niet in de categorie van zoveelste coverband belanden. Ergens in de nabije toekomst zal de band dan ook aan eigen nummers gaan schrijven.

Als de band van het podium verdwijnt, vraagt de zaal om meer. De heren komen met plezier terug het podium op. De zanger heeft het zich al gemakkelijk gemaakt door zijn schoenen backstage te laten. We worden nog getrakteerd op 3 nummers van Motörhead en Hawkwind.

We zien ze graag nog eens terugkeren en zijn zeer benieuwd wat hun eigen materiaal zal geven.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Phil Campbell
Meer over