Het populaire duo Nick & Simon heeft voor de clip van hun nieuwe single ‘Ze Lijkt Net Niet Op Jou’ de Vlaamse stand-up comedian Philippe Geubels gestrikt. In de clip – die opgenomen is in het Amsterdamse Madam Tussauds museum – speelt Geubels de rol van museumbewaker. Naast Geubels hebben ook gewezen Nederlandse premier Jan Peter Balkenende, Wendy Van Dyck en Roel VanVelzen een gastrol. Gisteren hebben Nick & Simon ook een wassenbeeld onthuld van zichzelf inMadam Tussauds. Op zaterdag 1 december concerteren Nick & Simon in de Ethias Arena in Hasselt tijdens het concert ‘Sterker, Groots In Vlaanderen’.

In Nederland zijn Nick & Simon met een straatlengte voorsprong de populairste artiesten van dit moment. Het muzikale duo verzameld de ene onderscheiding na de andere en wist voor de 5 uitgebrachte studio-albums de voorbije jaren veelvouden van goud en platina te verzamelen. Niet alleen in Nederland, ook in Vlaanderen zijn Nick & Simon bijzonder populair. Vorig jaar gaf het duo drie uitverkochte concerten in Gent (Capitole), Antwerpen (Elisabethzaal) en Hasselt (Congrestheater). Ook hun 5de album ‘Sterker’ stond bij ons al op nummer 3 in de Ultratop en aan hoge snelheid komt hun muziek voorbij op radio en televisie.
Het was voor videoregisseur Rogier Jaarsma dan ook een uitgelezen kans om bij het maken van de clip voor de nieuwe single ‘Ze Lijkt Net Niet Op Jou’ grenzen te verleggen.

Een paar weken geleden werd er – tot in het holst van de nacht – gefilmd in het wassenbeelden museum van Madam Tussauds in Amsterdam. In de clip heeft ook de Vlaamse stand-up comedian Philippe Geubels een absolute hoofdrol gekregen. Nick & Simon hebben Philippe kunnen strikken en hij speelt de rol van de museumbewaker: “We zochten nog naar iemand die geloofwaardig de hoofdrol kon spelen in onze clip. Iemand die de rol van museum bewaker kon neerzetten. Via een tussenweg zijn we in contact gekomen met Philippe Geubels, een erg populaire stand-up comedian in Vlaanderen maar ook in Nederland. Wij kunnen de humor van hem erg goed smaken en we vonden het bijzonder fijn dat hij dus een hoofdrol heeft zeg maar in onze nieuwe video. Ja, daar zijn we erg trots op”, aldus Nick Schilder.

Naast Philippe Geubels hebben Nick & Simonnog een aantal BN’ers (Bekende Nederlanders) kunnen strikken voor de clip van ‘Ze Lijkt Net Niet Op Jou’. Zo hebben ook gewezen Nederlands premier Jan Peter Balkenende, presentatrice/actrice Wendy Van Dyck en zanger Roel VanVelzen een rol gekregen in de clip.

Eergisteren hebben Nick & Simon in hetwassenbeelden museum van Madam Tussauds in Amsterdam hun eigen wassenbeeld mogen onthullen.

Nick & Simon spelen op zaterdag 1 december een live concert, ‘Sterker, Groots In Vlaanderen’ in de Ethias Arena in Hasselt. Het zal het enige grote concert nog zijn dat Nick & Simon dit jaar met hun live band spelen. Speciaal voor de Vlaamse fans spelen ze ook, voor het eerst, werk uit het nieuwe gelijknamige album. Volgend jaar staan Nick & Simon in het GelreDome in Arnhem.

De nieuwe single ‘Ze Lijkt Net Niet Op Jou’ van Nick & Simon is terug te vinden op het album ‘Sterker’ maar is ook fysiek in een drie-luik (met bonus materiaal) vanaf vrijdag, simultaan, te koop in Nederland en in Vlaanderen.

Meer info op www.nickensimon.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: