Playgrounds is al sinds jaren de plek waar de grootste talenten op het gebied van creatieve digitale kunst elkaar ontmoeten. Van animaties tot special effects, alles komt voorbij op 22 en 23 november in 013. Hoe dit evenement beter af te sluiten dan met de beste electro acts van dit moment en absolute topvisuals? Playgrounds Night, wat plaats vindt op vrijdag 23 november, biedt dat allemaal. Tickets kosten € 10 (excl. servicekosten) en de voorverkoop is inmiddels gestart.

Playgrounds staat voor innovatie. Dat komt niet alleen tot uiting tijdens de activiteiten overdag, maar ook tijdens Playgrounds Night. Daar zullen ’s werelds beste electro acts laten zien nog steeds vooruitstrevend te zijn. Zombie Nation is al sinds 2000 bezig om zijn imperium binnen de electroscene op te bouwen. Een imperium dat vooral gebouwd is op de track ‘Kernkraft 400’: een tijdloze klassieker die anno 2012 nog steeds in vele clubs wordt gedraaid. Op Playgrounds Night laat de Duitser zien dat hij niet zomaar een ‘one hit wonder’ is. Zombie Nation heeft niet stilgezeten en brengt met meerdere albums en een energieke live reputatie het publiek in vervoering.

Huoratron staat in het electro wereldje bekend als ‘The Bearded Beast From Finland’. Dit is niet voor niks, want de muziek van de beste man is net zo imposant als zijn enorme baard. Hard is het sleutelwoord bij Huoratron. Zowel met zijn muziek als zijn visuals weet hij zijn bezoekers iedere keer weer op te zwepen. Ook het duo Sound of Stereo komt laten zien dat ze prima in staat zijn de bezoekers aan het dansen te krijgen. De producties van deze Belgen zijn zo goed dat ze inmiddels een plekje hebben weten te veroveren op het platenlabel van niemand minder dan Dr. Lektroluv. Raveyards tenslotte, vermengen vocalen worden moeiteloos met glitch-achtige beats, waardoor een donkere melancholische sfeer wordt gecreëerd.

Aangezien Playgrounds Festival een festival voor visuele kunsten is, zijn de visuals ook tijdens de Playgrounds Night uiteraard van wereldniveau. Meer informatie hieromtrent volgt later. Tickets voor deze show kosten € 10 (excl. servicekosten) en de voorverkoop is inmiddels gestart. Bezoekers van het middagprogramma van Playgrounds krijgen gratis toegang tot Playgrounds Night.

Playgrounds Night
Vrijdag 23 november 2012 | aanvang 22:00 | zaal open 22:00 | Minimumleeftijd 16 jaar
Tickets € 10,00 (excl. servicekosten) Dommelsch Zaal | Tickets via 013.nl
013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: