Mocht het Pukkelpopterrein daadwerkelijk een archeologische site zijn dan hadden oudheidkundigen de handen vol met Petit Bazar. Door de jaren heen groeide de randanimatie op Pukkelpop uit van bescheiden rariteitenkabinet tot indrukwekkende belevingszone. De thema’s zijn elk jaar anders en variëren van Kerst, Bollywood, Western, Op Safari tot Goed Fout en vorig jaar nog Hup, Holland Hup waarin alles oranje kleurde hetgeen zelfs het Nederlands vorstenpaar niet ontging. Een ding hebben de thema’s met elkaar gemeen; er is een serieuze hoek af.

Ook dit jaar kan de festivalbezoeker weer op Petit Bazar terecht voor drie dagen van ondoorgrondelijk entertainment. Het thema is Under Construction. Letterlijk.

Verspreid over drie veelzeggende locaties, respectievelijk De Werf, De Kaptainer en Bubble Boat, kunnen de festivalgangers zich laten verrassen door de meest uiteenlopende invullingen van dit thema. Van 4 dj’s die onafgebroken één en hetzelfde nummer draaien, een eenmanshardcorepunkband, de kroketmuur van Mora, Shoarma Soundsystem en de Algemene Bouwwerken van P. Artie. De volledige line-up staat in stelling op onze website.

Ook bijzonder dit jaar is de integratie van de Dits & Dats-laureaat Frankie. Dits & Dats is een project dat de Pukkelpoporganisatie eerder dit jaar lanceerde waarbij Pukkelpoppers werden uitgedaagd om zelf met een creatief idee op de proppen te komen. De doelstelling hierbij is om kansen te geven aan jonge mensen met een bijzonder talent. Frankie was een van de geselecteerde inzendingen; een gemotoriseerde poppenband die tropical noise, jazz en voetbal brengt. Achter deze poppen gaan vijf bevriende illustratoren, filmmakers en animatoren schuil.

Een andere Dits & Dats-laureaat is de zeventienjarige Guust Mathys. Hij maakt prachtige, aangrijpende tekeningen met stift in een geheel eigen stijl. Zijn werk is lieflijk en bevreemdend tegelijkertijd. Het werk van Guust kan je bekijken op schaduwhokjes, tafels en olievaten aan de restozone vlakbij de Main Stage.

PRAKTISCH

  • Petit Bazar, van donderdag tot zaterdag, van 12.00u tot 22.00u, aan de Booth-site
  • Guust, van donderdag tot zaterdag, doorlopend in de resto zone aan de Main Stage

BESCHIKBAARHEID TICKETS

Het prachtige weer zit er ongetwijfeld voor iets tussen maar het aantal tickets smelt zienderogen. Het schepijs dat wij donderdag en zaterdag noemen, is zo goed als op. Ook crèmerie Camping Chill zit bijna door de voorraad heen. Hoofd koel houden is nu de kunst en snel zijn als je er op donderdag en zaterdag nog bij wil zijn of en/of aan de overkant van het festivalterrein wil logeren.

Pukkelpop 2018 is van woensdag 15 augustus tot en met zaterdag 18 augustus op de festivalweide van Kiewit, Hasselt. Alle info via www.pukkelpop.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over