De voorbije week dook online de West-Vlaamse parodie op ‘Gangnam Style’, ‘Wuk Is Dad Ier Nuij’, overal op. Blijkbaar zat ‘The Westcrew’ erachter, maar niemand wist wie nu precies deel uitmaakte van de groep. Het nummer werd gedraaid door Radio 2, ‘The Westcrew’ werd geïnterviewd op MNM en ze haalden zelfs De Standaard, Het Nieuwsblad en Knack. Wat niemand wist, is dat drie Q-dj’s deze versie hadden gemaakt.

Niemand wist ervan
Vanavond had Wim Oosterlinck de drie heren van ‘The Westcrew’ eindelijk op bezoek in de studio. Dat bleken niemand minder dan Q-dj’s Bart-Jan Depraetere, Xander Peeters en Maarten Vancoillie te zijn. Niemand, behalve zij, waren op de hoogte van het project. Het straffe is dat het onlangs zelfs nog werd opgepikt door hun collega’s van de ochtend, Ornelis & Rogiers. Ook zij lieten het nummer horen omdat ze het online opgepikt hadden.

Het filmpje werd ondertussen al meer dan 40.000 keer bekeken op youtube. Het West-Vlaamse refrein met teksten als ‘wuk is da dier nuij’,‘gie dwoaze kalle’, ‘bluf van m’n lief’ lokte verschillende reacties en discussies uit over waar het dialect exact vandaan kwam en wie erachter kon zitten.

Bart-Jan: ‘Een week geleden kwam ik op het idee om iets leuk met ‘Gangnam Style’ te doen. Samen met Xander ging ik aan de slag en het resultaat was ‘Wuk Is Dad Ier Nuij’, dat hij ingezongen heeft. We betrokken Maarten meteen in het complot, zodat hij het nummer stiekem in z’n programma kon draaien. ‘The Westcrew’ bestaat dus gewoon uit Xander als zanger, Maarten als de handlanger en mezelf als bedenker van het idee. Leuk om iedereen op het verkeerde spoor te zetten! (lacht)’

Bekijk de bekendmaking tijdens ‘Wim Oosterlinck Showtime’ hier.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: