Een West-Vlaamse Radio1Sessie op Festival Dranouter op zaterdag 3 augustus

Voor het derde jaar op rij stellen Festival Dranouter en Radio 1 een exclusieve Radio1Sessie voor. Deze keer wordt het een ‘Radijoweejn Sesje’ want de samenstelling is gefocust op West-Vlaamse muzikanten. De muzikanten van Het Zesde Metaal vormen de muzikale ruggengraat van de band en worden aangevuld met een resem bijzonder gastzangers en muzikanten. Naast Wannes Capelle (Wevelgem) komen ook volgende gasten langs: Willy Willy (Oostende), Will Tura (Veurne), acteur Stefaan Degand (Kortrijk), Flip Kowlier (Izegem), Patrick Riguelle (Blankenberge), Klaas Delrue (Rekkem) en Janne Vanneste (Wevelgem).

Dat wordt dus een fijn eclectisch gezelschap dat zal grasduinen in eigen en elkaars repertoire en met originele versies daarvan uitpakt. Hoor in première songs uit de op stapel staande Franstalige soloplaat van Klaas Delrue en ontdek de zanger in acteur Stefaan Degand. De Radio1Sessie is live te volgen in de clubtent op het Festival Dranouter, op zaterdag 3 augustus tussen 13 en 15 uur en wordt later uitgezonden op Radio 1.

O Vandaag, donderdag 11 juli, stelt Exit deze West-Vlaamse Radio1Sessie uitgebreid voor. Presentator Herwig Verhovert blikt vanaf 19 uur al even vooruit samen met bandleider Wannes Cappelle van Het Zesde Metaal.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: