Grimbergen, Herne en Dilbeek in de finale

Vanaf maandag 27 september spelen drie Vlaams-Brabantse gemeenten de finale van de wedstrijd Kunst Op Komst, een samenwerking tussen de provincie Vlaams-Brabant en Radio 2 Vlaams-Brabant. Grimbergen, Herne en Dilbeek doen een gooi naar ‘Bunny’, een monumentaal konijn van kunstenaar Nicolas Bayens.

De drie finalisten werden door een jury gekozen omdat ze de beste locatie hebben uitgekozen voor ‘Bunny’. Grimbergen stelt het Guldendal voor, vlakbij het Museum voor Oude Technieken. Herne droomt van een reuzenkonijn in de schaduw van de kerktoren van deelgemeente Herfelingen. En Dilbeek wil het monumentale beeld op het binnenplein van de Kasteelhoeve, het nieuwe administratieve centrum, plaatsen.

Grimbergen, Herne en Dilbeek verdedigen in de week van 27 september hun kandidatuur. Zij krijgen elk een uitzending van Middagpost om de jury ervan te overtuigen dat zij de beste thuisbasis voor ‘Bunny’ zijn.

Herne bijt de spits af op maandag 27 september. Levende gitaarlegende Eddy Peremans schreef voor Herne een calypso-song, met het venijn in de (konijnen-)staart. De schepen van cultuur komt live in de studio meezingen. Ook de Bunny-koek, nu al een hit in Herfelingen en omstreken, wordt dinsdag geserveerd.

Dilbeek pakt op dinsdag 28 september uit met een primeur: Studio Busselpresentator Otto Jan Ham neemt voor een keertje plaats achter de Radio 2-microfoon en brengt live verslag uit vanuit Dilbeek. Tegelijk bezorgen de verenigde rusthuisbewoners van Dilbeek Bunny een warm welkom.

Grimbergen kon ‘mister’ Michel Verschueren en weerman Frank Deboosere strikken voor de uitzending op woensdag 29 september. Ook de paters Norbertijnen willen Bunny binnenhalen, en leveren genereus het Grimbergen bier voor een konijnenstoofpot.

De jury beoordeelt de uitzendingen, maar ook de luisteraars kunnen stemmen van woensdag 13 uur tot vrijdag 9 uur via sms en mail.

Op vrijdag 1 oktober, tijdens de uitzending van Middagpost, wordt de winnaar bekend gemaakt. Wie de meeste punten van de jury en de meeste stemmen van het publiek krijgt, mag het monumentale kunstwerk een plek in de gemeente geven.

Finale Kunst Op Komst in Middagpost op 27, 28, 29 september en 1 oktober van 12 tot 13 uur op Radio 2

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: