WWF lanceert nieuwe Radio Oorwoud-cd “’t Is altijd wat in mijn habitat” en brengt actuele milieuthema’s zoals klimaatverandering en ontbossing op kindermaat. Het prachtig geïllustreerde kinderboek met cd ligt vanaf vrijdag 20 november 2015 in de winkel.

Toen WWF en singer-songwriter Hannelore Bedert in 2012 rond de tafel gingen zitten om het project Radio Oorwoud uit de grond te stampen hadden ze nooit kunnen denken dat het zo’n succes zou worden. De cd, die eerst uitsluitend bestemd was voor lagere scholen, vond echter meteen zijn weg naar het grote publiek. Al snel volgden drukbezochte theatervoorstellingen en tientallen prettig gestoorde concerten. Van de eerste cd werden ondertussen meer dan 11.000 exemplaren verspreid, dat is het equivalent van een gouden plaat. En het stopte niet: in september 2014 volgde er met ‘Radio des Bois’ een Franstalige tegenhanger. Deze werd meteen opgepikt door RTBF (promoclip RTBF) en maakt momenteel furore in het zuiden van het land.

En nu is er dus ‘t Is altijd wat in mijn habitat. De natuur en haar problemen op kindermaat … maar dan wel dansbaar, een beetje stout en vol humor. Hou je vast voor protjeslatende capibara’s, culinaire kokmeeuwen en hete hagedissen! Met de stemmen van o.a. Bart Peeters, Lady Linn, Pieter Embrechts, Slongs Dievanongs, Dimitri Leue, Kommil Foo, Isolde Lasoen, Hannelore Bedert, Sean Dhondt, Urbanus, Warre Borgmans en Sien Eggers. En niet te vergeten de onuitgegeven punk- en metalcombinatie voor kinderen op het lied ‘Wij willen wild’ met de zangers van Channel Zero, The Kids en Arbeid Adelt!

In samenwerking met AB-concerts wordt de nieuwe cd op 17 januari 2016 officieel voorgesteld in de AB in Brussel met als gasten Pieter Embrechts, Bart Peeters, Hannelore Bedert, Lady Linn en master of ceremony Dimitri Leue.

De cd zal vanaf 20 november in de winkels liggen, samen met een prachtig liedboekje, met illustraties van Philippe De Vuyst. Het pakket is te koop met of zonder lidmaatschap van de WWF-Rangerclub. Hieronder vindt u meer informatie en beelden. Interviews mogelijk.

Eind november was het Radio Oorwoud-lied ‘Wij doen mee’ de soundtrack van een videoclip waarin duizenden kinderen onze politici opriepen tot een sterk klimaatakkoord.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over