Tom Van Tongerloo
The Qontinent 2015

Halfweg de zomer steken Bass Events en Q-Dance traditiegetrouw de koppen bijeen en presenteren ze het hardste en grootste harddance festival in België, met name The Qontinent. Het decor voor deze unieke beleving is het Provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke, waar ook dit jaar duizenden liefhebbers van het genre hun opwachting deden. In samenwerking met Toffmusic werd een vierdubbelaar uitgebracht, gemixt door Zatox, Frequencerz, Mark with a K en Miss K8.

De eerste zijde werd onder handen genomen door Zatox en gaat van start met de anthem van The Qontinent 2015 Our Last Resort. Samen met Max P zorgt hij dat het thema van deze editie uitstekend naar voren wordt gebracht. Buiten Lies Or Truth van Wildstylez & Brennan Heart staan er weinig tot geen euforische tracks geprogrammeerd op de eerste zijde, wat toch als verrassend beschouwd kan worden. Zatox geeft er meteen een lap op en dat zal de luisteraar geweten hebben.

Zijn eigen werk komt perfect tot zijn recht onder de vorm van talrijke collabs. Zo komt een eerste tot stand met Audiofreq, genaamd Back To The Underground. De Italiaanse zanger Dave Revan vergezelt hem bij het nummer Liberation. Het is niet de eerste keer dat Revan aan de zijde van Zatox staat. Zo werden de producties Extreme en New World Order op Zatox solo album tevens vocaal ondersteund door hem. Als laatste samenwerking staat de hit F#ck The System met Kronos.

Kronos krijgt op de eerste zijde veel speelruimte. Naast zijn collab met Zatox, komt hij op de proppen met Wake Up samen met Outbreak en tevens met zijn solotrack Bad Guy. Wildstylez is ook met Villain niet te stoppen. Let The Bass Go is hiervan het ideale voorbeeld. Verder liggen andere Italiaanse artiesten nauw aan het hart van Zatox en krijgen TNT, Tatanka, Drone, Typhoon en zijn alter ego Wild Motherf#ckers een mooi plaatsje op zijn zijde.

Aangezien de eerste zijde al van een behoorlijk kaliber is, gaat de tweede zijde door op zijn elan. Met Frequencerz als mixmaster, bevinden we ons hier alvast in de juiste sfeer. Ran-D, B-Front en het alter ego B-Freqz zetten hier de toon. Denk maar aan de nummers FCK EDM, Men Of Steel, I Am Legion, Getting Off en Blackness. De Endymion remix Sparta van Activator mag hierbij zeker niet ontbreken. Daarnaast weet ook Hard Driver steeds een plaatsje af te dwingen, ditmaal met het nummer POW!. Andere ariesten als Adaro, Deepack, Warface, Thera en E-Force kunnen tevens rekenen op een uitnodiging op deze zijde van Frequencerz.

De derde zijde omvat de beste hedendaagse jump –en tekstyle schijven gebracht door niemand minder dan Mark with a K. Hoe kan het ook anders dat Belgisch grootste deze zijde voor zijn rekening neemt. Als opener een eigen productie My Own Revolution en ook Here We Come steekt er met kop en schouders bovenuit. Greg-C, Bestien, Akyra en Saltzer zijn de namen uit de scéne. Toch slaagt Mark with a K het halfweg de zijde over een andere boeg en doen meer hardstyle artiesten hun opwachting, om te eindigen met het hardere geschut van Warface en Regain. Ongetwijfeld een van de meest gevarieerde zijden op het album.

Met Miss K8 zijn we aanbeland bij de vierde en laatste zijde van dit uitgebreid compilatie album. Breathless, Too Many Answers, The Poison en Unforgettable komen allen uit haar hand, waarvan de laatste een remix is van Radical Redemption. Naast de gevestigde waarden als Art Of Fighters, Noise Suppressor, Nosferatu en Angerfist, staan ook Thorax, Javi Boss en Richie Gee in de tracklist. De Partyraiser remix Fresh With The Gargle van Angerfist & Crucifier mag met de nodige bpm’s een einde maken aan The Qontinent 2015. (TVT)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: