Met ReCharge geeft TRIX in samenwerking met Euroglobe 2.0 (project van de Europese Commissie - ‘Creative Culture against Climate Change’) het startschot voor een nieuwe 'groene wind' die doorheen het Muziekcentrum zal waaien. We zetten de eerste stappen in de richting van een milieubewustere muziekprogrammering en proberen onze bezoekers te sensibiliseren omtrent algemene klimaatsverandering en de verschillende oorzaken ervan. Als bezoeker krijg je ook een eerste 'sneak preview' van de reeds uitgevoerde verbouwingen aan de Zaal.

ReCharge! Low Impact ClubVoor deze gelegenheid wordt de TRIX Club omgedoopt tot 'Low Impact Club'. Stef Kamil Carlens (Zita Swoon), Tom Kestens (Lalalover), The Bony King Of Nowhere, Few Bits en Dieter Sermeus (The Go Find) spelen een intieme akoestische set in schemerlicht en met minimale versterking om de ecologische voetafdruk in de Club zo klein mogelijk te houden. De hoeveelheid energie die daarvoor nodig is, wordt bovendien geleverd door een fietsinstallatie waarop een aantal (amateur)fietsploegen afwisselend zorgen voor de aandrijving.

ReCharge! Sneak PreviewSinds mei van dit jaar staat onze Zaal in de steigers. De inkom, de foyer, de toog, het sanitair, de backstage, het zijn maar enkele plekken die grondig onder handen genomen worden. De eigenlijke feestelijke opening van de grote Zaal staat gepland tijdens een nieuwe editie van het festival ‘We Are O’pen’ in februari 2011, maar tijdens ‘ReCharge’ krijg je al een eerste preview van de reeds uitgevoerde werken en kan je in de grote concertzaal genieten van optredens van Flip Kowlier, Baloji, Stijn en Fixkes. Achteraf is er nog een feestje met het DJ-team van het ‘B-Kant Soundsystem’ (met o.a. Mauro Pawlowski en Jan Wygers).

WeCycle! FietsactieFiets samen met Stef Kamil Carlens naar ReCharge!. We verzamelen op een centraal punt in Antwerpen. Fiets mee en krijg je eerste consumpties gratis! Exacte tijdstip en vertreklocatie kan je hier begin oktober terug vinden.

Stef Kamil Carlens
Stef Kamil Carlens werd bekend als lid van de formatie dEUS, waarin hij basgitaar speelde en ook zong. In 1996 verliet hij de band om zich meer te gaan richten op zijn eigen projecten. Zo bracht hij zijn werk uit onder verschillende namen (A Beatband, Moondog Jr. en Zita Swoon), probeerde hij allerlei genres naast elkaar uit en maakte hij tussendoor ook nog eens muziek bij een stomme film (het Duitse 'Sunrise' van F.W. Murnau uit 1927). Zo ontwikkelde hij door de jaren heen een heel eigen sound. Behalve muzikant is Stef Kamil Carlens ook beeldend kunstenaar. Hij exposeert regelmatig zijn werk, dat bestaat uit schilderijen, sculpturen, collages en installaties.

The Bony King of nowhere
Bram Vanparys is een jonge Gentenaar gewapend met een originele pen, uitgerust met een meer dan markant stemgeluid en is tevens The Bony King Of Nowhere. In 2009 bracht hij zijn debuutalbum 'Alas My Love' uit, een herfstplaat vol subtiel gearrangeerde songs waarop zowel folk van Devendra Banhart als Radiohead, Dylan en The Beatles doorschemeren en die nergens minder dan hemels klinkt. Zijn debuut bleef niet onopgemerkt: Devendra Banhart (opperkoning van de nieuwe folkrichting) is fan en schreef hem een brief vol lof, het Franse vakblad Les Inrockuptibles was lyrisch én hij mocht meteen op de grootste podia.

Tom Kestens
Songwriter en multi-instrumentalist Tom Kestens verdiende zijn sporen bij het Gentse Das Pop, maar verliet deze groep in 2002 om - via een aantal omzwervingen bij Sarah Bettens en Venus in Flames - zijn eigen project te lanceren onder de naam LaLaLover. Hiermee combineert hij warmbloedige soul & pop met elementen uit funk en hiphop. “Grooven is voor mij de essentie van muziek. Ik wil aanzetten tot dansen zonder dat het goedkoop wordt en dat is een enorme uitdaging.”, aldus Tom. Vanavond brengt hij solo een uitgeklede selectie van zijn werk, dat zonder twijfel ook op deze manier overeind zal blijven en beklijven.

Dieter Sermeus
Dieter Sermeus is niet alleen cultuurfunctionaris van het cultureel centrum De Mol, de Antwerpenaar maakte ook deel uit van Orange Black is ook de man achter The Go Find. Ondertussen al gemuteerd tot een meerkoppige band liet The Go Find eerder dit jaar het derde studioalbum los: 'Everybody know it's gonna happen only not tonight'. En Dieter en co bewijzen alweer dat ze als geen ander melancholie kunnen verpakken in zuivere en catchy popnummers. Dromerige indiepop genre Pavement en Big Star, maar dan ondergedompeld in de warme gloed van Air, zo omschreef Focus Knack het treffend.

Few Bits
Few Bits is de band rond singer-songwriter Karolien Van Ransbeeck (ex-Sodatune). In 2008 onstond haar band Few Bits met muzikanten Tim Coenen, Vincent Wilms, Peter Pask en Steven Holsbeeks. De popsongs worden gebracht met overtuiging, het geheel klinkt sferisch, soms ingetogen en intiem maar barst geregeld uit zijn voegen met rammelende gitaren, ziel en goesting. Live staat de band stevig in zijn schoenen. Eerder dit jaar stond ze nog een aantal keren in het voorprogramma van Admiral Freebee en daarnaast is ze ook te horen als gastmuzikante op zijn nieuwe CD ‘The Honey and the Knife’. Ook op de nieuwe cd van The Go Find verschijnt ze als gastmuzikante.

Maes.be Music Stagestijn
Stijn Vandeputte, de Vlaamse Prince wordt hij wel eens genoemd, heeft een nieuw album uit: 'Ten Danz'. Hierin gaat hij opnieuw solo en met 'Booty' en 'Password' puurde hij uit dit album reeds twee singles die terug doen denken aan zijn debuutalbum 'Euphoric'. Op het podium is Stijn ook in de weer met traditionele instrumenten, maar zijn platen worden gedomineerd door stevig doordreunende drumcomputers en lekker ouderwets krakende en piepende analoge synthesizers. Electro kan koel en kil klinken, die van Stijn nodigt vooral uit tot dansen. Sexjunkie's in the place!

Filip Kowlier
Flip Kowlier verbaasde in 2001 vriend en vijand met de release van het album 'Ocharme Ik'. In een productie van Wouter Van Belle, bevatte het album radiohits als ‘Welgemeende’ en ‘Min Moaten’. In 2004 volgde 'In De Fik', waarvan het titelnummer een van de meest gedraaide songs in 2005 werd. Flip Kowlier zette een grote stap vooruit als songschrijver en mens op zijn derde album, 'De Man Van 31'. En nu heeft de man met het zware West-Vlaams accent een heus reggae-album gemaakt. Of is 'Otoradio' gewoon een album met goedgezinde songs die louter gebouwd zijn op een bedje van reggae?

Fixkes
Niet te moeilijk. Wat melancholisch. Wat hiphop, wat rock, wat singer-songwriterpop. Antwerps met een beetje Stabroeks haar op. Of andersom, daar doen ze niet echt moeilijk over. Ze vroegen het aan en ze kregen hun zin. Vlaanderen viel in 2007 massaal voor Fixkes, jongens uit de Antwerpse polder, waar de modder vet is en de verleidingskunst vindingrijk. Platinum debuutsingle ‘Kvraagetaan’ brak prompt alle hitrecords. En nu zijn ze terug met het tweede album ‘Superheld’, vol liedjes over rock-’n-roll die in de beek springt, neukvriendjes, netnietliefde, vrouwen met een hoekske af, superhelden en plakijzers.

Boloji
Baloji Tshiani, geboren in 1978 in Congo, belandt als vierjarige uk in België. Na een heftig leven als slechte student, straatboefje en sans-papiers, scoort hij als MC Balo met de Luiks rapgroep Starflam. In 2007 gaat hij solo. Op zijn debuut 'Hotel Impala' bezingt hij zijn Congolese roots. Voor zijn nieuwe plaat trok Baloji naar Kinshasa. Hij werkte er samen met Konono N°1, La Chorale de la Grâce en de Fanfare La Confiance. Geruggensteund door het strak spelende L’Orchestre de la Katuba onder leiding van bassist Didier Likeng (Zap Mama) steekt hij op 'Kinshasa Succursale' de songs van zijn debuut in een nieuw kleedje.

B-Kant
B-Kant, ’s lands allerleukste en aantrekkelijkste dj-collectief, is een concept naar de hand van Sven Mes en Mauro Pawlowski. B-Kant brengt twee werelden bij elkaar; die van de vergeten muzikant en de hipsters van vandaag. Centraal hierin staat de voorliefde voor de oude 7" (spreek uit: seven inch) singeltjes van weleer. Platenridders van dienst snollen in hun platencollectie en serveren hun beste 7" singels. Verwacht u aan een eclectische mix van obscure rariteiten, verloren parels en greatest tits!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: